A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Карлівці вшанували героїв афганської війни

Дата: 16.02.2018 08:35
Кількість переглядів: 937

Скалічені молоді долі, передчасно посивілі матері, вдови – це все наслідки війни в Афганістані, де наші співвітчизники ціною власного здоров’я і життя виконували свій військовий обов’язок. Ця війна тривала з 25 грудня 1979 р. по 15 лютого 1989 р.

Вшанувати 29 річницю з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, а також учасників бойових дій на територіях інших держав зібралися самі воїни-інтернаціоналісти, секретар міської ради Олег Стовбун, виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Сергій Барилко і керівник апарату районної ради Ігор Дроздович, представники трудових колективів та небайдужі карлівчани, Вони поклали квіти до пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані.

А згодом учасники афганської війни приймали у РБК вітання від секретаря міської ради Олега Стовбуна, який звернувся до присутніх з такими словами: «Шановні краяни, сьогодні ми зібралися для того, щоб віддати шану, висловити вдячність, повагу, учасникам бойових дій, хто воював в Афгані та на інших територіях. Я думаю, що кожен із вас виконав свій чоловічий обов’язок, залишився вірним присязі і виконував дані йому накази. Я вдячний, що ви у нас є і берете активну участь у житті району та міста. Можна говорити дуже багато, але насамперед бажаю вам здоров’я. Ідуть роки, ви стаєте не такими молодими, але запал молодості в ті дні, часи, роки, які ви провели на фронті під час бойових дій, залишився у серці назавжди. Я бажаю, щоб ви якомога рідше згадували ті дні, а раділи сьогоденню, своїм дітям, онукам. Усім бажаю мирного неба. Прикро, що сьогодні ваші побратими, діти взяли до рук зброю і беруть участь у бойових діях на сході України. Бажаю, щоб вас гідно оцінила держава. Я як представник міської ради зазначаю, що протягом багатьох років депутатський корпус та апарат міської ради велику увагу приділяють допомозі воїнам-інтернаціоналістам, учасникам бойових дій. На останній сесії міської ради за клопотанням вашої районної організації була виділена допомога п’ятьом учасникам бойових дій. Хотілося б, щоб у майбутньому більше уваги вам приділяла держава, а також тим учасникам бойових дій, які зараз нас захищають на сході України, щоб у них була сучасна техніка, яка допомагала б виконувати військовий обов’язок. Бажаю, щоб у всьому світі скінчилися бойові дії і всі питання вирішувались під час дебатів та за круглими столами. Здоров’я вам, миру та наснаги!».

Комісар районного  військового комісаріату майор Сергій Лукаш нагадав присутнім, що історія повторюється, бо її не слухають, тому про війни забувати не можна. Також Сергій Лукаш подякував воїнам-інтернаціоналістам за те, що мудрими порадами, військовим досвідом вони діляться із нинішніми воїнами АТО.

До побратимів звернувся очільник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, голова правління громадської організації «Карлівська районна організація інвалідів війни, Збройних сил, учасників бойових дій та силових структур» Валерій Мартинюк, який вручив медалі воїнам-інтернаціоналістам Олександрові Резніченку та Олександрові Матвієнку. 

За активну життєву позицію та з нагоди вшанування учасників бойових дій подякою міської ради був нагороджений член районної організації ветеранів Афганістану  Юрій Мазур.

Хорошого настрою та позитивних емоцій усім присутнім додали своїми художніми номерами артисти РБК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.