A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Неймовірна мандрівка юних карлівчан

Дата: 06.09.2017 08:41
Кількість переглядів: 842

Приємним і несподіваним сюрпризом для двадцятьох учнів шкіл м. Карлівка та с. Лип’янка на початку нового навчального року стала екскурсія до культурної столиці України та величних Карпатських гір.  

В рамках міської Програми «Обдарована дитина», сесією міської ради було виділено кошти на організацію екскурсії для дітей. Двадцять академічно, художньо, соціально, спортивно обдарованих юнаків та дівчат отримали можливість побувати в екскурсійному турі «Все й відразу».

Розпочалася подорож з відвідування джерела Святої Анни, яке розташоване на західній околиці с. Онишківці Рівненської обл. Вода в ньому має незмінну температуру +5 градусів за Цельсієм, не замерзає навіть у найлютіші морози. За переказами, купання в джерелі допомагає від багатьох недуг,  оздоровлює та омолоджує організм, тож серед учасників екскурсії знайшлися сміливці, які занурилися у цілющу воду. 

 

Далі автобус попрямував до м. Кременець. Це одне з найгарніших зелених міст України, оточене сімома горами заповідника «Медобори», серед яких височить Замкова вершина. Саме на цю гору, яку в Кременеці ще називають Бонною, ми і здійснили підйом. І хоча до наших днів на вершині збереглися лише залишки оборонних мурів давньої фортеці, кращого оглядового майданчика міста та його околиць важко віднайти. Вдосталь намилувавшись краєвидами та нафотографувавшись, рушаймо далі.

На черзі - найбільша православна святиня Волині, Свято-Успенська Почаївська лавра. Відвідати Почаївську лавру – це прекрасна можливість вклонитись чудотворним святиням, доторкнутися до неземного, наповнити свою душу і серце благодатним світлом. А монастирська трапеза – це щось неймовірно смачне, такого ніде не покуштуєш.

По дорозі до західної столиці України милуємось величними церквами, соборами та старовинними замками, серед яких один із найдавніших в Україні – Олеський.

Нарешті Львів! Екскурсовод пані Олена запрошує в мандрівку «Вуличками Середньовічного міста»». Неквапливо йдемо вузькими львівськими вуличками та провулками, знайомимось з містом: Львівська Опера, Домініканський собор, Аптека-музей, Площа Ринок з Ратушею, таємничі коридори підземелля в самісінькому центрі міста… Львів широко відкриває свої ворота та радо запрошує гостей. Після екскурсії завітали на філіжанку справжньої ароматної кави в одну з найколоритніших львівських кав’ярень з традиційною львівською випічкою, а також відвідали цікаві кнайпи  та крамниці.

Пізно ввечері поселилися у затишному готелі «Перлина», що у місті Стрий, а вранці, смачно поснідавши, прямуємо на побачення з Карпатами. Але спочатку заїжджаймо на неперевершений релакс – козацький чан. Пафосу немає, все дуже просто – чавунний чан, дрова під ним. У чані температура під 40 і зростає. Такий відпочинок, окрім незабутніх вражень, приводить до оздоровлення опорно-рухового апарату і омолоджує організм.

Родзинкою подорожі стала крісельна підвісна канатна дорога у Східних Бескидах, яка підняла нас на вершину гори Захар Беркут та дала можливість насолодитися мальовничими краєвидами Сколівських Бескідів, Горганів та Полонинських Карпат. Довжина траси – 2800 м., перепад висот - 550 м., час руху в одну сторону - близько 40 хвилин.

Краса Карпат заворожує. А національний парк Сколівські Бескіди – це самобутня і неповторна велич природи. Крутими стежками прокрадаємося до Мертвого озера, збагачене сірководнем, зачаровано слухаємо місцеві легенди, смакуємо прозорою водою з мінеральних джерел. І нарешті – живинка Сколівських Карпат – водоспад «Кам’янка».

Місцеві жителі почастували нас грибною юшкою, звареною на вогнищі, фірмовими пончиками і ароматним трав’яним карпатським чаєм.  Придбавши купу сувенірів, приємно стомлені, проте щасливі, вертаймося у Львів. 

Ще один вечір у культурній столиці і повертаємось у Карлівку. Поїздка пролинула швидко, проте залишила море позитиву і неймовірних вражень. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.