A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Свято вогню, води і дівочої вроди

Дата: 07.07.2017 11:21
Кількість переглядів: 1076

Для кожного з нас свято Івана Купала завжди асоціюється з обрядом пускання вінків на воду, жвавими та веселими стрибками через вогнище, а ще пошуком омріяного цвіту папороті…

І хоча самі обряди прийшли до нас із сивої давнини, вони й сьогодні не втратили популярності та зацікавленості серед населення. Звичайно, зараз свято дещо втратило свою первинну сутність, набуло нового сучасного звучання та все ж залишається овіяним якоюсь доброю магією, вірою людей у здійснення бажань і очікувань.
Саме з таким настроєм 6 липня відзначали Івана Купала у Карлвіці. Цього дня тут для місцевих жителів та всіх охочих відбулось фольклорно-театралізоване дійство та народні гуляння. Відвідали захід і представники міської влади. Міський голова Олександр Наконечний привітав усіх присутніх з приходом свята Івана Купала, побажавши кожному цієї чарівної ночі знайти свою квітку папороті.
Приємно відзначити, що у заході взяло участь багато дітей і молоді. Разом з тим не оминули увагою свято й представники старшого покоління, які полишили вдома свої справи та прийшли подивитися на купальське дійство і  просто відпочити душею.
Отож, зібравши кількасот глядачів на березі Орчика і розпочали свято! На імпровізованій сцені відбувались виступи колективів та окремих солістів. Звеселяли присутніх невеликі театралізовані вистави.
Особливого колориту святу додали традиційне пускання віночків на воду, велике яскраве вогнище та весела дискотека, яка тривала до глибокої купальської ночі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.