A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Карлівка святкувала День міста

Дата: 26.09.2017 15:29
Кількість переглядів: 3103

Щороку під кінець вересня карлівчани святкують День міста. Цьогоріч Карлівці виповнилося 286 років. Для жителів та гостей міста Карлівська міська рада підготувала насичену та яскраву програму. 

Святковий ярмарок

З ініціативи та сприяння Карлівської міської ради та керівників місцевих сільськогосподарських підприємств, з сьомої години ранку на площі біля адмінбудівлі райдержадміністрації 23 вересня відбувся ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції місцевого виробництва.

На ярмарку в широкому асортименті було представлено, зокрема, овочі, фрукти, цукор, зерно, крупи, олія, яйця, птиця, мед, ковбасні вироби, чільне місце посіла м’ясна продукція. Ціни приємно радували: цукор – 12 грн. за кілограм, м'ясо – від 70 грн., сало – 60 грн., виноград – 20 грн.,  пшениця – 3,50 грн., олія -25 грн. за літр тощо.

Активну участь в ярмарковій торгівлі взяли: ТОВ «Світоч», ПП «Карлівський хлібозавод», ТОВ «Карлівський м’ясокомбінат», ТОВ ім. А.Л. Фисуна, ТОВ «Воля-Лан», ТОВ «Інкубаторно-птахівниче підприємство м. Карлівка», ПП  В. Гаврилов.

До ярмаркування долучилися народні умільці з Опішні, Полтави та Миргорода. Вони представили свою продукцію, яка цього дня користувалася неабияким попитом: вишукані та яскраві намиста і віночки, великі та маленькі глиняні горщики та супники, ошатні макітри з багатим розписом.

На кожен товар знайшовся свій покупець. Крім того, усі бажаючі могли скуштувати смачної гречаної каші з м’ясом, якою пригощали радушні представники  ТОВ «Світоч».

На завершення заходу найкращі учасники ярмарку були нагороджені грамотами.

Карлівська міська рада виносить щиру подяку усім, хто відгукнувся на заклик взяти участь в ярмарковому дійстві.

Спартакіада на Кубок міського голови

О 10.00 год. очільник міста Олександр Наконечний урочисто відкрив спартакіаду на Кубок міського голови, привітавши присутніх зі святом та побажавши учасникам спартакіади перемоги й гарного настрою.

У програмі спартакіади відбувалися змагання з 5-ти видів спорту: шахів, шашок, міні-футболу, волейболу, настільного тенісу.

Поборотися за нагороди виявили бажання 12 команд міста та району.

Поки шахісти та шашкісти в тиші виборювали право називатися найкращими в районі, решта спортсменів згрупувалися на стадіоні, де вболівали за своїх у волейболі та міні-футболі. Кожна перемога зустрічалася оплесками і підбадьорюваннями.

Тиша царювала біля тенісних столів. Чути був тільки цокіт маленького м’ячика. Але менш цікавим це змагання аж ніяк не було.

Близько чотирьох годин змагалися команди за головний кубок. В результаті проведених змагань перше командне місце зайняла міська рада, на другому – відділ освіти, молоді та спорту Карлівської РДА, третє місце виборола команда ПТУ-50 м. Карлівка.

Перший заступник міського голови Сергій Тарасовський та секретар міської ради Олег Стовбун нагородили кубками, грамотами та медалями усіх призерів змагань. 

А фанати великого футболу мали змогу насолодитися цікавою грою під час проведення матчу між ФК "Маяк" м. Котельва та ФК "Карлівка" м. Карлівка.

Велоестафета

І вже традиційно на День міста  відбулася велоестафета, в якій цьогоріч взяли участь 22 учасника, серед них і маленькі карлівчани.  Колона під супроводом  поліцейського автомобіля рушила запланованим маршрутом від міської ради і фінішувала на подвір’ї ЗОШ №1,  де всім учасникам велоестафети секретар міської ради Олег Стовбун та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ірина Грінблат урочисто вручили пам’ятні медалі, а маленьким спортсменам – солодощі.

З Днем міста вітали діти

Поки учасники спартакіади виборювали перемогу, а шанувальники спорту вболівали за свої команди, на площі повним ходом йшлося прикрашання сцени, адже по обіді було заплановано виступ вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості.

І о 13.00 год. розпочалася святкова програма, яка нікого не залишила байдужим. Кожен виступ викликав у глядачів бурю веселих позитивних емоцій та бурні оплески. Високий рівень виконавської майстерності в поєднанні з природним талантом демонстрували юні карлівчани, даруючи свої музичні вітання.

Солодощі та  подарунки отримали всі учасники концертної програми. Не обійшлося і без почесних нагород. Міський голова Олександр Наконечний урочисто привітав присутніх з Днем міста та нагородив переможців конкурсу «Моє місто» в номінації «Майстри слова»: Софію Савчук, Євгенію Козлову,   Марію Лебедь, Ангеліну Швець, Єлизавету Корляк та Дарію Коломієць.

Привітання та слова вдячності за підтримку в організації та проведенні свята пролунали на ім’я відділу освіти, молоді та спорту Карлівської райдержадміністрації, а також педагогів та вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості. Серед 35 позашкільних закладів Полтавської області Карлівський районний БДЮТ зайняв перше місце в рейтингу успішності позашкільних навчальних закладів в обласних масових заходах естетичного спрямування в 2016-2017 навчальному році. До почесних нагород додався і подарунок від міської ради до Дня міста – новенький ноутбук.

Після концертної програми усі бажаючі мали змогу взяти участь в різноманітних майстер-класах, які проводили педагогічні працівники будинку дитячої та юнацької творчості. Також малеча досхочу награлася у центральному парку на дитячому майданчику, де для них була підготовлена цікава святково-розважальна програма. 

Гості свята – муніципальний духовий оркестр «Полтава»

Карлівчани та гості міста привітно зустрічали учасників художньої самодіяльності району, які завітали на свято. Аматори сцени вітали Карлівку з Днем народження душевними та жартівливими піснями, музичними композиціями.

А поціновувачі музичного мистецтва вже з нетерпінням чекали на виступ муніципального духового оркестру «Полтава». Цей колектив за час свого існування встиг отримати визнання як у своєму рідному місті, так і здобути прихильність глядачів далеко за його межами. А от у Карлівці оркестр виступав вперше, тож для концертної програми художній керівник і головний диригент, Заслужений артист України, лауреат обласної премії імені Панаса Мирного Едуард Головашич, який, до речі, є нашим земляком, відібрав найкращі твори з репертуару. Карлівчани цього дня почули класичну та популярну музику, відомі світові композиції та насолодилися неперевершеним співом солістів оркестру.

Урочиста частина

День міста вилився в подію, коли, напевно, кожен житель Карлівки відчув себе часточкою єдиної родини, якій стало дорогим місто – його вулиці, будівлі, сквери, парки.

Показові виступи з рукопашного бою, тайського боксу та брейк-дансу продемонстрували вихованці спортивної військово-патріотичної організації «Вільні люди», учасники гуртка тайського боксу і колектив спортивного танцю «Стар-таймс». Задоволення від дійства отримали як глядачі, так і самі учасники показових виступів.  А за активну громадянську позицію та з нагоди Дня міста усі гуртківці були нагороджені грамотами міської ради.

Надвечір, під час урочистої частини свята, на площі біля стадіону зібрались сотні жителів та гостей міста. На сцену були запрошені почесні гості: міський голова Олександр Наконечний; колишні міські голови: Михайло Скребець, Сергій Яковенко, Володимир Слєпцов; депутати Полтавської обласної ради: Анатолій Кибка, Володимир Литвин; голова райдержадміністрації Сергій Костенко; заступник голови районної ради Володимир Кравцов; заслужений працівник сільського господарства України, генеральний директор ТОВ «Світоч» Василь Кириченко.

Вітаючи присутніх зі святом, Анатолій Кибка і Василь Кириченко наголосили, що найбільша гордість міста – це, звичайно, його мешканці. Саме завдяки їх рукам творилася унікальна спадщина міста, його історія. Завдяки їхній наполегливості та самовідданості продовжує розвиватися сучасна Карлівка. В своїй вітальній промові міський голова Олександр Наконечний запевнив, що зробить все можливе, аби наше місто розвивалося і процвітало.

З нагоди святкування Дня міста було нагороджено грамотами і вручено цінні подарунки підприємствам, установам і жителям міста, які своїми  досягненнями прославляють наш край, чи з дня у день  намагаються зробити наше місто кращим.

Грамотами за сумлінну працю та професіоналізм були нагороджені: працівники КП «Карлівка Новатор» Лідія Котяш і Микола Гончар; працівники Карлівського ВУЖКГ Олександр Здір і В’ячеслав Штепа.

За підтримку в підготовці та організації заходів до Дня міста було відзначено: відділ освіти, молоді та спорту Карлівської РДА; відділ культури Карлівської РДА, ТОВ «Спортивний клуб «Карлівка», ГО «Колос», Благодійний фонд «Добро. Благодійність. Розвиток».

За спонсорську допомогу в підготовці та організації заходів до Дня міста грамотами відзначені: засновники ТОВ «АПК «Докучаєвські чорноземи» Андрій Сокіл та Юрій Кобченко; заслужений працівник сільського господарства України, генеральний директор ТОВ «Світоч» Василь Кириченко; директор ТОВ ІВП "Елмаш" Микола Олексієнко; генеральний директор ПСП «Орач» Олег Бегмат; ПП «БО «Центрбуд» в особі Владислава Єгоріхіна; ТОВ «Полтавабудсервіс плюс» в особі Костянтина Касая; ФОП Анатолій Лисокобилка; СФГ «Світанок» в особі Івана Калініченка; ФОП Олександр Акименко.

В ході урочистої церемонії відзнакою Президента України «За участь в АТО» нагороджено військового комісара Карлівського районного військового комісаріату майора Сергія Лукаша.

За активну участь у вирішенні питань соціально-економічного розвитку міста та з нагоди Дня міста грамотами міської ради було нагороджено члена виконавчого комітету міської ради Миколу Ніколаєнко та депутата міської ради Лілію Обмешко.

За перемогу в конкурсі «Карлівка – наш дім» в номінації «Кращий благоустрій приватної садиби» перемогу отримав мешканець м. Карлівка Анатолій Поступний. Подарунок від міської ради – інвентар для благоустрою.

В номінації «Будинок зразкового утримання» перемогу здобув ЖБК «Зоря». Подарунок для мешканців будинку – бензокоса.

В номінації «Кращий благоустрій територій шкіл і садочків» ЗОШ №1 нагороджена грамотою та вручено цінні  подарунки - інвентар для благоустрою та холодильник, ЗОШ №4 та ЗОШ №3 нагороджені грамотами та подарунками – інвентар для благоустрою, гімназія ім. Н. Герасименко нагороджена грамотою міської ради та подарунками – інвентар для благоустрою і жалюзі.

Також міська рада виділила кошти на придбання дитячих ліжок в ДНЗ №4 «Золота рибка»; холодильника, витяжки і змішувача в харчоблок ДНЗ №3 «Веселка»; парт в міжшкільний навчально-виробничий комбінат; ліжок в ДНЗ №5 «Берізка». Усі придбання – це подарунок дітям до Дня міста від міської ради та маленький крок для забезпечення максимально комфортного процесу навчання. 

Концертна програма та народні гуляння

Після урочистостей на карлівчан та гостей міста чекав виступ гурту «Екватор» м. Дніпро та учасника проекту «Україна має талант» Олександра Кварти.

Виконуючи як відомі ретро-хіти, так і авторські композиції, запрошені артисти подарували усім святковий настрій і море позитивних емоцій.

Ще один сюрприз карлівчанам на День міста – яскравий  феєрверк – подарунок від заслуженого працівника сільського господарства України, генерального директора ТОВ «Світоч» Василя Кириченка.

А далі – народні гуляння та святкова дискотека, яка тривала до пізньої ночі.

Свято вдалося на славу! 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.