A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 28.11.2018 17:02
Кількість переглядів: 813

28 листопада відбулося засідання виконавчого комітету, на якому було розглянуто шість питань порядку денного.

Фото без опису

Жвава дискусія виникла під час розгляду питання щодо проекту Програми соціально-економічного розвитку м. Карлівка на 2019 рік. Начальник відділу соціально-економічного та стратегічного розвитку міста Віктор Губарь поінформував присутніх, що проект Програми включає основні напрямки діяльності міської ради та планові завдання на 2019 рік.

Перший заступник міського голови Сергій Тарасовський пояснив, що значну частину Проектів, яку включено до Програми соціально-економічного розвитку м. Карлівка на 2019 рік буде подано для участі в різних конкурсах для співфінансування. Це стосується, насамперед високовартісних проектів, таких, як «Реконструкція елементів благоустрою (тротуару) по вул. Полтавська в м.Карлівка Полтавської області», «Капітальний ремонт дороги провулку Мічуріна в м.Карлівка Полтавської області», «Капітальний ремонт елементів благоустрою (тротуару) по вул. Радевича в м.Карлівка Полтавської області» тощо.

Не обійшлося на засіданні виконкому і без демагогії. Володимир Сидоров під час розгляду даного питання постійно намагався перевести діалог в інше русло. Насамперед його цікавило питання чому міська рада вкладає кошти в високовартісні проекти по благоустрою міста, замість того, щоб надавати субвенцію в районний бюджет. Прикриваючись високими гаслами про добробут громади, необхідність забезпечення громадян соціальною допомогою та захистом, Володимир Сидоров навіть і слухати не хотів, що це якраз і є головний обов’язок районної ради. Саме районна рада повинна забезпечувати функціонування закладів охорони здоров’я, освіти, культури тощо, здійснювати відповідне фінансування. Одним словом – виконувати свої повноваження, якими наділила держава.

Сергій Тарасовський наголосив, що міська рада добросовісно виконує свої обов’язки, і благоустрій міста, на який виділяються кошти з міського бюджету – це її головне завдання. Що ж стосується субвенції в районний бюджет, то це не обов’язок міської ради, а надання в межах своїх можливостей допомоги, і  факти говорять за себе: у 2016 році субвенція в районний бюджет склала 1,2 млн. грн., у 2017 році – 1,4 млн. грн., за 10 місяців 2018 року – 846 тис. грн. Тож говорити про те, що міська рада не надає допомоги на освіту чи медицину – межа цинізму.

Після бурхливого обговорення, члени виконкому прийняли рішення інформацію взяти до відома, а проект Програми соціально-економічного розвитку м. Карлівка на 2019 рік винести на розгляд чергової сесії міської ради.

Далі перейшли до розгляду заяв громадян щодо підтвердження поштової адреси, надання в оренду окремого елементу благоустрою, погодження режиму роботи магазину, внесення змін до квартирної черги. По всіх питаннях були прийняті відповідні рішення.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних