A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Незаконно встановлені антени будуть демонтовані

Дата: 18.10.2017 17:04
Кількість переглядів: 1395

Встановлення супутникових антен на оголівках вентиляційних каналів (на даху) житлових будинків без відповідних дозволів, належного оформлення виконавчо-технічної документації та технічних умов – є порушенням Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, норм Закону України "Про житлово-комунальні послуги".

Фото без опису

КП «Карлівка Новатор » інформує

Пунктом 3.2.5 Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом ДК України по питанням житлово-комунального господарства від 17.05.2005 року N 76 та зареєстрованих в МЮ України 25.08.2005 року за N 927/11207 (надалі - Правила), передбачено, що вхід на горище приміщення і на дах дозволяється тільки працівникам виконавця послуг, безпосередньо відповідальним за технічний нагляд і тим, котрі виконують ремонтні роботи, а також працівникам експлуатаційних організацій, обладнання яких розміщене на даху й у горищному приміщенні. Пунктом 4.4.17 Правил передбачено, що не допускається: змінювати конструкцію несучих елементів даху без проекту; установлювати на дахах без проекту транспаранти, світлові реклами та ін. Пункт 4.4.20 Правил передбачає, що перебувати в горищному приміщенні і на покрівлі дозволяється лише працівникам виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Порядок та умови надання дозволу на встановлення приймальної супутникової антени на даху багатоповерхового будинку та проведення телевізійного кабелю до житлової квартири регламентуються Положенням про порядок надання дозволу на виконання будівельних робіт, затверджених наказом Держбуду від 05.12.2000 року N 273 та зареєстрованими в Мінюсті України 25.12.2000 року за N 945/5166. Відповідно до цього Положення для одержання дозволу на виконання зазначених робіт необхідні письмова згода власника будинку на проведення цих робіт, рішення виконавчого органу відповідної влади або місцевої державної адміністрації про дозвіл на виконання робіт.

Пунктами 4, 5 частини 1 статті 21 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" передбачено, що виконавець має право: вимагати від споживача дотримання вимог правил експлуатації жилих приміщень та прибудинкових територій, санітарно-гігієнічних і протипожежних правил та інших нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг; вимагати від споживача своєчасного проведення робіт щодо усунення виявлених неполадок, пов'язаних з отриманням житлово-комунальних послуг, що виникли з вини споживача, або відшкодування вартості цих робіт.

Таким чином, всі супутникові антени з димових і вентиляційних каналів на даху житлових будинків м. Карлівка, які встановлені без відповідних дозволів, належного оформлення виконавчо-технічної документації та технічних умов мають бути зняті їхніми власниками. В іншому випадку, демонтаж проведуть представники КП «Карлівка Новатор».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних