A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Громада на захисті своїх інтересів (відео)

Дата: 15.05.2017 17:34
Кількість переглядів: 1730

Сімдесят шість мешканців міста завітало 13 травня до районного будинку культури, де відбулися громадські слухання, ініціатором яких виступив міський голова Олександр Наконечний. На порядок денний було винесено два питання: про передачу у власність територіальної громади міста Карлівської дільниці «Полтававодоканал» та про відкриття в м. Карлівка поролонового заводу.

Карлівщина – край і сільськогосподарський, і промисловий. Як сам районний центр, так і навколишні громади мають неабияке навантаження на екологію, тож питання щодо відкриття в місті поролонового заводу викликало занепокоєння у карлівчан. З цього приводу слово мали як представники громади, так і запрошені представники підприємства.

Член ГО «Самооборона» Сергій Портянніков висловив припущення, що громадськість буде не в змозі контролювати роботу системи очищення на підприємстві. А саме від системи очищення залежить на скільки якісною буде нейтралізація шкідливих хімічних речовин.

Таку ж думку мав і Олександр Живолуп, який, зокрема, навів приклад діяльності аналогічного підприємства в м. Дунаївці Хмельницької обл., де в рази збільшилася кількість ракових захворювань у місцевих  жителів.

Присутній на громадських слуханнях голова районної ради Петро Світлик, як простий мешканець висловився проти шкідливого підприємства в місті, а як чиновник запропонував заслухати спеціалістів, порадитися з екологами і зробити висновки: чи отримає громада економічні переваги, чи екологічні проблеми.

В свій час, працюючи головою райдержадміністрації, Сергій Шевченко лобіював питання виробництва поролону в м. Карлівка. В ході громадських слухань він також намагався переконати присутніх в доцільності відкриття підприємства.

Представник поролонового заводу Андрій Вавілін під час свого виступу поінформував, що підприємство зареєстровано в Карлівці, всі відрахування від заробітної плати працівників будуть надходити в місцевий бюджет та запевнив, що на виробництві дотримано усіх норм.

Проте думка переважної більшості присутніх було непохильна – поролоновому заводу в Карлівці не місце.

По другому питанню порядку денного слово мав міський голова Олександр Наконечний, який довів до відома присутніх причини, які спонукали його ініціювати питання щодо передачі у власність територіальної громади міста Карлівської дільниці «Полтававодоканал». Також міський голова зазначив, що на даному етапі громаді потрібно визначитися чи потрібно це робити. Буде направлений запит в обласну раду, створена робоча група, будуть проведені техніко-економічні обґрунтування, і лише після ретельного вивчення питання буде прийматися рішення про передачу водоканалу.

Після тривалого обговорення більшістю голосів було прийнято рішення рекомендувати сесії міської ради звернутися до Полтавської обласної ради з питанням щодо передачі КП «Полтававодоканал» на баланс територіальної громади міста Карлівка. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.