A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Щодо благоустрою

Дата: 31.10.2017 13:59
Кількість переглядів: 990

До Карліввської міської ради надійшов лист з рекомендаціями постійної комісії Карлівської районної ради з питань охорони здоров’я, освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту та туризму стосовно розгляду колективного звернення щодо збільшення контингенту учнів у Карлівській музичній школі. 

Фото без опису

Зокрема, комісія, крім іншого, рекомендує відділу культури та туризму РДА спільно із дирекцією Карлівської музичної школи направити лист про необхідність проведення благоустрою біля території школи чомусь саме до міської ради. Зокрема, забезпечити освітлення території школи у вечірній час, провести вирубку сухого гілля біля приміщення, провести асфальтування під’їзду до школу.

Безперечно, це необхідні заходи, але виконувати їх повинна не міська рада, а районна, адже  земельна ділянка, на якій розташовано приміщення музичної школи, як і сусідня земельна ділянка під занедбаним приміщенням старого палацу одруження знаходиться у власності районної ради. Саме районна рада повинна вирішувати дані питання, виконуючі власні повноваження. Разом з тим, під час обстеження навчального закладу робочою групою, перший заступник міського голови Сергій Тарасовський пообіцяв вирішити питання додаткового освітлення прилеглої території. Наразі, працівники комунального підприємства «Карлівка Новатор» та Карлівського виробничого управління житлово-комунального господарства вже забезпечили належне освітлення території.

Також потрібно зауважити, що сухе гілля, яке становить небезпеку для життя і здоров’я учнів знаходиться, переважно, на території так і не відремонтованого приміщення старого палацу одруження, яке невдовзі повністю зникне в хащах. Таке недбальство районна рада допускає не тільки біля музичної школи. Будинки побуту цьому яскравий приклад. Попри те, що районна рада здає ці приміщення в оренду підприємцям, та отримує немалі кошти, натомість благоустроєм прилеглої території не займається. З цього приводу інспектором з благоустрою міста було складено припис і направлено лист на ім’я начальника відділу майна районної ради з вимогою приведення прилеглих територій будинків побуту та самих приміщень у відповідний стан.  Відповіді не надійшло, і територія та будівлі в центрі міста залишаються занедбаними та недоглянутими.  

В свою чергу, міська рада готова розглянути можливість надання будь-якої допомоги у вирішення цих питань, проте жодного звернення від районної ради не надходило. Натомість,  постійна комісія районної ради рекомендує саме міській раді виконувати повноваження районної ради, тим самим спонукаючи її використовувати бюджетні кошти за нецільовим призначенням, а це – пряме порушення законодавства. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних