A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Звіт міського голови

Дата: 28.12.2017 08:48
Кількість переглядів: 1109

Звіт міського голови Наконечного Олександра Сергійовича про роботу міської ради та виконавчого комітету за 2017 рік

Фото без опису

                                                                 Шановна громадо!

Минув ще один рік нашої спільної праці. Враховуючи вимоги Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я хочу прозвітувати перед вами про роботу Карлівської міської ради, її виконавчого комітету, про те, що вдалося нам зробити у 2017 році, що залишилося невиконаним, на чому потрібно акцентувати увагу на наступні роки. 

Хочу відмітити, що я прагнув організувати роботу таким чином, щоб виконавчі органи ради та посадові особи якомога ефективніше виконували свої повноваження та обов’язки, діяли послідовно, з урахуванням інтересів територіальної громади. Саме тому при розгляді найгостріших проблем нам, як правило, вдавалося знаходити правильні, іноді й компромісні рішення, спрямовані на першочергове розв’язання тих питань, що, безпосередньо, впливали на стан соціально-економічного розвитку міста.

 

Пленарна робота Карлівської міської ради, постійних комісій міської ради, виконавчого комітету

Важливою умовою розвитку міста є злагоджена робота міської ради.

 Потрібно зазначити, що цьогоріч ми працювали стабільно і послідовно. Депутати активно виступали на пленарних засіданнях сесій, вносили пропозиції до їх рішень та порядку денного, обговорювали та відстоювали свої позиції з тих чи інших питань. Хочу також подякувати і членам виконавчого комітету за плідну співпрацю на громадських засадах.

За звітний період проведено 9 сесій, 11 пленарних засідань міської ради. За результатами пленарних засідань прийнято 546 рішеннь, затверджено 16 міських програм, які спрямовані на покращення економічного, соціального, культурного розвитку міста та його інфраструктури.

За звітний період депутатами міської ради на розгляд сесій подано 157 депутатських запитів і звернень.

Протягом 2017 року проведено 17 засідань виконавчого комітету, в ході яких розглянуто та прийнято 208 рішень.

При виконавчому комітеті злагоджено та активно працюють різні комісії. Так, протягом звітного періоду відбулося 20 засідань адміністративної комісії, де було розглянуто 35 адміністративних справ за різними статтями Кодексу України про адміністративні порушення та стягнуто штрафів на суму 10 тис. 540 грн.

Відповідно до наданих повноважень, мною видано 190 розпоряджень з кадрових питань та 220 розпоряджень з питань основної діяльності.

Питання, які розглядалися на сесіях міської ради та засіданнях виконавчого комітету, спрямовані на покращення усіх сфер життєдіяльності міста та його мешканців. Це питання житлово-комунального господарства, земельних відносин, наповнення бюджету та інші, зокрема надання матеріальної допомоги на лікування, надання грошової допомоги учасникам АТО, підтримка обдарованих дітей тощо.

Спільними зусиллями депутатів міської ради, членів виконавчого комітету у поточному році вдалося досягти запланованого та закласти фундамент для подальшої реалізації планів розвитку громади.

 

                                                   Об’єднання територіальних громад

За моєю ініціативою наприкінці 2016 року розпочато процес добровільного об’єднання територіальної громади м. Карлівка та територіальної громади с. Лип’янка в Карлівську об’єднану територіальну громаду з центром у м. Карлівка.

 20 липня 2017 року на засіданні двадцять першої позачергової сесії Карлівської міської ради сьомого скликання рішенням сесії було схвалено проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» з планом спільних організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад Карлівської міської ради.

Для отримання висновку відповідні документи були направлені до Полтавської обласної державної адміністрації 24 липня. Розпорядження голови ОДА із висновком міська рада отримала 11 серпня 2017 року електронною поштою. І тільки 19 жовтня 2017 року міська рада отримала паперову копію вказаних документів.

Визначений законодавством строк для підготовки висновку було порушено, але це не наскільки є суттєвим як сам висновок, що був затверджений розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації і яким протиправно було позбавлено права громади приймати рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Прийнявши вищезазначене рішення, голова облдержадміністрації вчинив у супереч Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», порушив право нашої громади на добровільне об’єднання, позбавив права приймати участь у виборах об’єднаних територіальних громад, позбавив можливості сформувати на 2018 рік бюджет відповідних громад, позбавив можливості одержати субвенції на реалізацію проектів з покращення соціально-економічний  стану та розвитку інфраструктури.

Це рішення Карлівська міська рада оскаржила в Полтавському окружному адміністративному суді з вимогою визнати протиправним і скасувати розпорядження голови Полтавської обласної державної адміністрації  та зобов’язати Полтавську ОДА переглянути проект рішення Карлівської міської ради «Про добровільне об'єднання територіальних громад».

В процесі судового розгляду голова Полтавської ОДА Валерій Головко вніс зміни до свого розпорядження із висновком, визнавши  проект рішення Карлівської міської ради Карлівського району Полтавської області «Про добровільне об'єднання територіальних громад» таким, що відповідає Конституції та законам України, тим самим фактично виконавши позовні вимоги Карлівської міської ради.

 

Робота зі зверненнями громадян, доступ до публічної інформації, інформаційна робота міської ради

Всього протягом 11 місяців поточного року до Карлівської міської ради надійшло 897 звернень громадян.

Важливу роль у посиленні довіри до влади відіграє особисте спілкування представників місцевих органів виконавчої влади з громадянами. Так, за звітний період під час проведення особистих прийомів громадян міським головою надійшло 28 звернень.

Протягом січня-листопада 2017 року до Карлівської міської ради надійшло 16 звернень щодо надання матеріальної допомоги учасникам АТО. На виконання цих звернень Карлівською міською радою  виділено  80 тис. грн., з розрахунку по 5 тис. грн. на кожного.

Було розглянуто 48 звернень, які направлені через обласний контактний центр, Карлівську районну раду та Карлівську районну державну адміністрацію.

Аналізуючи тематику звернень, можна відзначити, що однією з болючих тем, що піднімались у зверненнях громадян - ремонт дахів будинків, каналізаційних мереж, налагодження системи водопостачання, благоустрій прибудинкових територій та доріг, водовідведення, освітлення вулиць.

З метою більшої інформованості та відкритості діяльності міської ради та її виконавчих органів на офіційному сайті міської ради та на сторінках районної газети «Життя і слово» розміщуються всі рішення сесій, виконавчого комітету та інші документи, що підлягають оприлюдненню, висвітлюються новини та діяльність міської ради.

В червні 2017 року комунальним підприємством «Карлівка Новатор» було засновано інформаційно-аналітичне видання «Карлівська громада». На сторінках газети висвітлюється інформація про проведення офіційних заходів міської ради: нарад, колегій, семінарів, сесій, про роботу комунальних підприємств, відзначення офіційних та міських свят тощо. Міська рада у 2017 році закупила послуг з висвітлення діяльності міської ради, виконавчого комітету, комунальних підприємств міста на суму 44 тис. грн.

Ми намагаємося працювати максимально відкрито, інформуючи карлівчан про всі свої наміри та ухвалені рішення. І сьогоднішній мій звіт є ще одним інструментом для відкритого діалогу між міської владою та мешканцями міста.

                                                       Адміністративні послуги

Виконавчий комітет продовжує свою роботу, спрямовану на доступність отримання адміністративних послуг. Так з початку року було надано 1299 адміністративних послуг з реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання.

У рамках децентралізації міська рада продовжує роботу щодо реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних та фізичних осіб через КП «Реєстраційна служба Карлівської міської ради»

За три місяці роботи комунального підприємства «Реєстраційна служба Карлівської міської ради» задоволено понад 200 заяв від населення м. Карлівка та Карлівського району. Надходження коштів від надання правових послуг за період з 06.09.2017 р. по 27.12.2017 р. склали 65516,5 грн.

Карлівська міська рада у рамках децентралізації з 09.08. 2017  року отримала  містобудівні повноваження. Відтепер  місцева громада самостійно контролює  процеси в будівельній сфері свого міста.  Відділ державного архітектурно- будівельного контролю апарату Карлівської міської ради наділений такими повноваженнями:  перевіряти об’єкти будівництва, зупиняти самочинні будівельні  роботи,  штрафувати порушників містобудівного законодавства,  а також реєструвати дозвільні документи стосовно об’єктів будівництва. Зокрема, це приватні будинки, невеликі магазини, заклади побутового обслуговування, ФАПи, амбулаторії тощо. Зараз ми повернуті обличчям до людей і працюємо так, щоб громадяни відчували зміни. Серед них – спрощення процедур та підвищення якості адміністративних послуг в плані будівництві.

Станом на 01.12.2017 року Відділом  держархбудконтролю апарату Карлівської міської ради зареєстровано:

       -22  повідомлення про початок виконання будівельних робіт;

       -11 декларацій  про готовність об’єктів  до експлуатації.

Проведено 3 планові та 3 позапланові заходи, щодо дотримання  вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності об’єктів  містобудування, внаслідок чого було накладено штрафних санкцій за самочинне будівництво в сумі 2550 грн. Розглянуто 13  звернень  фізичних та юридичних осіб. 

                                    Здійснення державної регуляторної політики

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою реалізації принципів державної регуляторної політики виконавчими органами Карлівської міської ради проводилась робота, спрямована на: 

- недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів;

- зменшення втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання;

- усунення перешкод для розвитку господарської діяльності.

Станом на 01.12.2017 у реєстрі діючих регуляторних актів виконавчого комітету Карлівської міської ради налічується 5 регуляторних актів, прийнятих у минулому році, а саме :

- «Про вартість ритуальної послуги Карлівського  виробничого управління житлово-комунального господарства»;

 - «Про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки  на території м. Карлівки»;

 - «Про встановлення податку на майно в частині плати за землю на території Карлівської міської ради»;

- «Про встановлення транспортного податку на території Карлівської міської ради»;

- «Про встановлення податку на  нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»;

                         Виконання повноважень в  галузі бюджету, фінансів і цін

Одним з найважливіших напрямків роботи міської  ради  є формування, наповнення та виконання міського бюджету.

У 2017 році міською радою забезпечено стабільність міського бюджету, постійно здійснювався контроль балансу надходжень та витрат, стан виконання бюджету. Докладено багато зусиль на збільшення обсягів податкових надходжень у порівнянні з минулим роком. Можна стверджувати, що бюджетна політика міської ради в поточному році проводилась правильно та ефективно.

У 2017 році доходи міського бюджету заплановані в сумі 13 млн.  270 тис. грн. Фактичне виконання по загальному фонду станом на 01.12.2017 року  склало  30 млн. 643 тис. 810 грн., або 113,87% до плану. По спеціальному фонду - 1 млн. 836 тис. 058 грн., або 108,32% до плану, в тому числі надійшло інших субвенцій із обласного бюджету в сумі – 1 млн. 550 тис. 037 грн.  У порівнянні з відповідним періодом 2016 року доходи загального фонду збільшились на 9 млн. 554 тис. 425 грн.

Виконано всі основні планові показники доходної частини міського бюджету. Найбільшу  питому вагу  доходів загального фонду складають:

  1. Акцизний податок в частині реалізації підакцизних товарів –19,9% (6 млн. 1 тис. грн.)
  2. Плата за землю – 47,6% (14 млн. 600 тис. грн.)
  3. Єдиний податок – 25,3% (7 млн. 800 тис. грн.)
  4. Податок на нерухоме майно – 2,3%  (700 тис. грн.
  5. Неподаткові надходження – 3,9%  (1 млн. 200 тис. грн.)

          Видаткову частину бюджету станом на 01.12.2017 року виконано:

  1. По загальному фонду в сумі – 18 млн. 286тис. 780 грн., або 90,6% до плану.
  2. По спеціальному фонду в сумі – 10 млн. 511 тис. 978 грн., або 70,82% до плану.

    В поточному році міський бюджет отримав субвенції з обласного бюджету в сумі 1 550 037 грн. на:

  1. Реконструкцію Парку Героїв, які загинули за свободу та незалежність України в м.Карлівка в сумі 649 тис. 337 грн.
  2. Будівництво дитячого майданчика в мікрорайоні житлових будинків по вул. Великотирнівській № 37, 39, 39а, 41, 43 в м. Карлівка в сумі 70 тис. грн. Кошти на даний момент не освоєні.
  3. Капітальний ремонт спортивного майданчика в мікрорайоні житлових будинків по вул. Полтавський шлях, 42/2, вул. Незалежності, 1 в м. Карлівка в сумі 200 тис. грн. Кошти освоєні.
  4. Капітальний ремонт (заміна вхідних дверей в кількості 24 шт.) в багатоквартирних житлових будинках за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях № 161, 163, 165, вул. Київська № 39, вул. Панаса Мирного № 5, вул. Полтавська № 160, 162, вул. Незалежності №10, вул. Кузнечна № 5, вул. Гурамішвілі № 11, 15, провул. Калініна №1 в сумі 198 000 грн. Кошти освоєні.
  5. Фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг загального користування, доріг та вулиць комунальної власності в населених пунктах на капітальний ремонт дороги провулку Пластунів в м.Карлівка Полтавської області в сумі 432 700грн. Кошти освоєні.

Профінансовано субвенції з міського бюджету до районного бюджету в сумі – 1 431 136 грн., в тому числі:

  1. Управління соціпльного захисту населення на громадські роботи на час оформлення субсидій по районній програмі ?Турбота? – 40 тис. грн.
  2. Відділ освіти безкоштовне харчування дітей учасників АТО в ДНЗ м.Карлівки, на миючі засоби для ДНЗ м.Карлівки, путівки учням із вразливих верств населення, ремонт вікон, придбання ліжок, парт, холодильника, ноутбука і т.д., на День міста, на новорічно-різдвяні свята – 614 тис. 636 грн.
  3. Районна програма розвитку футболу – 216 тис. грн.
  4. Карлівська РДА на бензин для військового комісаріату – 4 тис. грн.
  5. Карлівська РДА для ЦНАП на матеріальне забезпечення – 20 тис. грн.
  6. ВФСТ Колос АПК України для придбання сіток на футбольні ворота, зарплата інструктора, футбольна екіпіровка, на заходи до Дня міста  – 52 тис. 400 грн.
  7. Відділ культури і туризму Карлівської РДА на проведення культурно-масових заходів – 101 тис. 500 грн.
  8. Терцентр на придбання комп’ютера – 13 тис. грн.
  9. Центр первинної медичної допомоги на преміювання медпрацівників – 8 тис. 200 грн.
  10. Карлгівська ЦРЛ на преміювання медпрацівників, на ремонт туалетних кімнат, на медичне обладнання –293 тис. 400 грн.
  11. Лип?янська сільська рада на придбання дров і панорамних масок для місцевої пожежної охорони, ремонт ганку для амбулаторії загальної практики сімейної медицини – 68 тис.грн.

Профінансовано субвенції з міського бюджету до державного   бюджету в сумі – 50 тис. грн. Карлівській МДПІ.

Фактично  впродовж  2017 року  проводилось  фінансування  22  місцевих програм, касові видатки склали  - 21 млн. 551 тис. 887  грн.

 При проведенні аналізу програм за період 2017 року встановлено, що фінансування цільових програм та проектів направлені на покращення надання житлово - комунальних послуг, благоустрою міста, капітального ремонту, реконструкції, освітлення вулиць міста Карлівка, селищ  Іванівка та Солона-Балка. 

                                                                Благоустрій міста

Карлівським  ВУЖКГ постійно  виконуються  роботи  по  благоустрою  міста,  по  санітарній очистці  міста,  ремонту  доріг,  будівництву,  капітальному  ремонту  та  реконструкції  об’єктів  благоустрою.  Станом  на  30 листопада  2017  року  підприємством виконані  такі роботи:

       І. Дорожньо-мостове господарство.

  1. Виконано капітальний ремонт 840 кв. м. дороги провулку Пластунів  на суму 1 164,4 тис. грн. та капітальний ремонт внутрішньо квартального проїзду 670,57 кв. м. вздовж житлового будинку по вул. Спартака, 16 на суму 260,2 тис. грн.
  2.  Завершені роботи  по капітальному ремонту зупинок для очікування транспорту  в кількості 4 шт. по вул. Радевича на суму 508,4 тис. грн. та  зупинки  по вул. Полтавська  на суму 120,5 тис. грн.
  3.  Виконано капітальний ремонт 2100 кв. м. протяжністю 308м дороги по вул. Слюсарна  на суму 769,7 тис. грн.
  4.  Проведено капітальний ремонт 4050 кв. м. протяжністю 656 м дороги по вул. Січових Стрільців на суму 1827,3 тис. грн., у зв’язку з погодними умовами не можливо було нанести дорожню розмітку, тому на наступний рік переносяться ці роботи на суму 15,0 тис. грн.
  5. Виконано капітальний ремонт дороги  2750 кв. м. протяжністю 263 м дороги провулку Київський на суму 545,2 тис. грн.
  6. Виконано капітальний ремонт асфальтобетоноого покриття дороги 260 м. по пров. Пролетарський  площею 1063,315 кв.м. та тротуару площею 80,0 кв.м. на суму 1085,1 тис.грн, залишок робіт на 2018 рік - 14 м дороги на суму 84,0 тис.грн
  7. 36.0 тис. грн освоєно на виконання проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт дороги по вул. Промислова (від будинку №10 по вул. Промислова до буд.№7/2)  в м. Карлівка Полтавської області». 
  8. Замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт дороги провулку Мічурина, вулиці Холодноярська (від вул.Незалежності до будинку №29), вулиці Симоненка, вулиці Полтавського Полку, провулку Винниченка, вул. Кутузова та провулку Каштановий, капітальний ремонт тротуару по вул. Радевича та реконструкцію тротуару по  вул. Полтавська. До кінця року дані робочі  проекти будуть передані Карлівському ВУЖКГ.
  9. По поточному ремонту  доріг витрачено кошти в сумі  3 633,9 тис.грн, з них відремонтовано 8 157,963 кв.м. асфальтобетонного покриття доріг на суму 2 196,4 тис.грн. та  21 038 кв.м. щебеневого покриття доріг на суму 1 437,5 тис.грн.

       ІІ. Благоустрій міста.

1.Систематично проводиться робота щодо підтримання території міста у належному санітарному стані.

2. Було висаджено квіткові композиції.

3.Виконані роботи  по утриманню, поточному ремонту та фарбуванню парапетів, пілонів, пам’ятників, систематично проводиться огляд та ремонт дитячих майданчиків та інших малих архітектурних форм.

4.Відповідно до Програми організації дорожнього руху проведено роботи по  відновленню дорожньої  розмітки «Пішохідний перехід» по вулицях міста.

5.Встановлено в мальовничому куточку міста оглядова альтанка.

       ІІІ.Капітальне будівництво

 1. Виконані роботи по реконструкції лінії вуличного освітлення від  7-ми КТП  протяжністю 4,6 км та встановлено 65 енергозберігаючих натрієвих світильників (КТП-5, КТП-131, КТП-191 -вулиці в с.Іванівка, КТП-210 - пров.Д.Коряка, вул. Степова, КТП-297- вул. П-Орлика, КТП-257- пров.Горького, вул. Довгалівська, КТП-214-вул.Успенська, КТП-271 - Парк Героїв, які загинули за свободу та незалежність України»). На даний час документи щодо підключення даних ліній до електромережі знаходяться в  «Полтаваобленерго» на узгодженні. Після отримання їхнього дозволу  вищезазначені вулиці будуть освітлюватися.

2. Виготовлені робочі проекти та отримано позитивний експертний висновок щодо кошторисної документації Реконструкцію лінії вуличного освітлення від  12-ти КТП. Загальна вартість будівельно-монтажних робіт згідно кошторисної документації  складає  4 млн. 2908 тис. 800 грн.

3. До кінця року будуть виконані роботи по реконструкцію вуличного освітлення від 5-ти КТП.

4. Завершені будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Реконструкція парку Героїв, які загинули за свободу та незалежність України в м.Карлівка», виконані роботи по улаштуванню покриття тротуарних доріжок  плиткою, по встановленню малих архітектурних форм (лавок та урн).

5. Виконано робочий проект об’єкту  будівництва  «Капітальний ремонт спортивного майданчика в мікрорайоні житлових будинків по вул. Полтавський Шлях, 42/2, вул. Незалежності, 1 в м.Карлівка».

6. Завершені роботи по реконструкції насосної другого підйому по вул. Левадна.

7. Також продовжуються роботи по реконструкції водопровідної системи м. Карлівка для надійного водозабезпечення багатоповерхових житлових будинків по вул. полтавський Шлях, №42/2, вул. Незалежності, №1, №3, №10, №12, №14, пров. Спартака №3 та вул. Успенська, №6/5.

8. Завершені роботи по добудові каналізаційної насосної станції по вул.. Промисловій.

9. Замовлено виконання проектно-кошторисної документації на встановлення відео спостереження в м. Карлівка.

10. Замовлено виконання робочого проекту на будівництво каналізування житлового будинку по пров. Дробця (Калініна),1/7, але на жаль Полтаваобленерго відмовляється надати технічні умови на підключення насосної станції до електромережі у зв’язку з відсутністю права власності на землю, так як цей будинок відноситься до ОСББ і право власності на землю зареєстровано за  ОССБ  «Карлівка-Калина».

11. Виконані робочі проекти на будівництво розподільчого вуличного водопроводу по пров. Довгалівському, вул. Котляревського, пров. Мічуріна-вул. Ломоносова, пров. Ломоносова, вул. Некрасова, вул. Пушкіна-пров. Лісного, вул. Соборності, на сьогоднішній день проходять  експертизу кошторисної частини робочих проектів.

           Житловий фонд

Однією з важливих ділянок житлово-комунальної господарства міста є утримання житлового фонду комунальної власності територіальної громади міста, який нараховує 98 багатоквартирних будинків.

Окрім проведення планових робіт по ремонту житлового фонду працівники КП «Карлівка Новатор» щоденно виконують заявки квартиронаймачів з питань електропостачання та прочистки каналізаційних систем будинків.

Щоденно 14 двірників впродовж року підтримують прибудинкові території житлового фонду міста у належному санітарному стані. Також проводиться підмітання закріплених територій, в весняно-літній період косяться порослі трави та чагарників, в осінній період - збір опалого листя, а взимку - очищення прибудинкових територій від снігу та їх посипання.

За поточний рік комунальним підприємством зроблено:

- капітальний ремонт покрівлі житлового фонду по вул. Гімназична,14 та вул.     Полтавський Шлях, 58;

-   поточний ремонт міжбудинкових проїздів по вул. Полтавський шлях, 57,   58;  Комарова, 27, 29, 31; Радевича,  7/2; Гурамішвілі, 11, 21; Кузнечна 4, 14;

-   ремонт відмостки по вул. Незалежності, 10.

 

Актуальною залишається проблема забезпечення населення житлом. Станом на 01.12.2017 року на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради у загальній черзі перебуває 80 сімей. Із них:

- із правом першочергового отримання житла – 27 сімей.

- з правом позачергового отримання житла – 33 сімей.

5 жовтня 2017 року Карлівською міською радою  придбана 2-х кімнатна квартира згідно Програми «Забезпечення лікарів Карлівської ЦРЛ  міста службовим житлом на 2016-2017 року» вартістю 452 тис.700  грн.

Міською радою в 2017 році розроблена Програма «Муніципальне житло м. Карлівка» на 2017 -2020 роки, яка спрямована на часткове вирішення питання квартирної черги в м. Карлівка. В першочергових планах міської ради – закупівля житла і реалізація заходів даної Програми вже навесні 2018 року.

                  Розвиток транспортної інфраструктури міста

Першочерговим завданням для розвитку транспортної інфраструктури міста є розвиток громадського транспорту.

 В рамках Програми «Міський автобус» вже рік курсує автобус  з центру до віддалених районів міста. За маршрутом слідування міського автобусу було встановлено 5 нових сучасних павільйонів на зупинках громадського транспорту, відремонтовано та покрашено старі зупинки.

З метою забезпечення соціального захисту пільгових категорій громадян м. Карлівка, міська рада відшкодовує пільговий проїзд громадян в міському транспорті. У 2017 році був розроблений та затверджений Порядок виготовлення та видачі посвідчень на пільговий проїзд у міському транспорті.

Наразі пасажиропотік збільшується. Надходять звернення громадян щодо додавання нових маршрутів. Міська рада працює над збільшенням одиниць громадського транспорту та кількості маршрутів.

                                                Використання земельних ресурсів

Велику увагу міська влада приділяє питанню ефективного використання земель міста.

Проводиться робота по забезпеченню оформлення громадянами та юридичними особами права власності та права користування на земельні ділянки різного функціонального призначення.

Протягом звітного періоду на пленарних засіданнях міської ради прийнято 346 рішень щодо затвердження документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлових будинків, будівель торгівлі, господарських будівель та споруд,  для городництва, гаражного будівництва.

 Підготовлено 120 рішень про надання дозволів на розробку технічної документації із землеустрою.

Укладено та діють на разі 301 договорів оренди земельних ділянок різного цільового призначення.

В 2017 році забезпечено 4163 громадян територіальної громади м. Карлівка земельними ділянками для ведення городництва на загальну площу 161,9 гектар.

За 11 місяців поточного року від оренди землі фізичних осіб до міського бюджету надійшло 1 млн. 319 тис. 600 грн., від оренди юридичних осіб – 6 млн. 88 тис. грн.

З метою належним чином здійснювати містобудівну діяльність в м. Карлівка, с. Іванівка, с. Солона Балка, міською радою була розроблена Програма забезпечення розроблення містобудівної документації (генерального плану м. Карлівка, с. Іванівка, с. Солона Балка).

На даний час проведено тендерні процедури по закупівлі робіт по розробленню генерального плану, визначені виконавці. Завершено роботи з топографо-геодезичної зйомки м. Карлівка та проведено роботи по адаптації електронної карти території м. Карлівка.

У 2018 році буде проведено громадське обговорення стосовно доповнень та пропозицій по генеральному плану та будуть виконані остаточні роботи по його виготовленню.

Відзначення державних, міських свят та загальноміських заходів

У 2017 році одним із завдань міської ради залишається сприяння розвитку культури, організація та проведення на високому рівні міських масових заходів. З метою реалізації даних завдань успішно діє «Програма з відзначення визначних дат, державних свят та Дня міста на 2016 -2020 роки».

За фінансової підтримки міської ради серед основних масових заходів, які є яскравим прикладом відродження народних традицій в нашому місті є:

  •  день Святого Миколая та Новий рік.  В 2017 році 581 дитині дошкільних навчальних закладів міста вручено новорічні подарунки;
  • вперше в м. Карлівка і взагалі на Полтавщині в червні 2017 року відбувся Всеукраїнський фестиваль «City work fest». Центральний парк і площа міста перетворилися на профорієнтаційно-освітній простір для дітей та їх батьків «Місто, де працюють діти». 
  • щороку в останню неділю червня в місті відзначається День молоді, свято всіх, хто відчуває себе молодим не лише за віком, а й душею.
  • відродження свята Івана Купала на березі р. Орчик. Проведення фольклорно-театралізованого дійства та народного гуляння.
  • вперше в Карлівці відбулося святкове богослужіння та освячення води  з берега міського пляжу на Водохреща.
  • день міста вже традиційно відзначається насиченою та яскравою програмою.

На загальноміські заходи запрошуються до виступів молодіжні колективи, розважальні гурти, проводяться дискотеки, різноманітні конкурси та ігри.

З метою забезпечення мешканців міста продукцією власного виробництва місцевих сільськогосподарських виробників міською радою організовуються та проводяться ярмаркові заходи.

 

                                                           Шановні депутати і запрошені!

 Ми всі добре знаємо і розуміємо, що проблем у місті ще  вистачає. Вирішення їх буде залежати перш за все від надходжень коштів в міський бюджет, від раціонального їх використання, від згуртування всіх зацікавлених до вирішення цих проблем.

Завершуючи свій виступ,  хочу подякувати депутатам, членам виконавчого комітету, працівникам апарату ради, керівникам та працівникам всіх комунальних підприємств, за порозуміння, підтримку в роботі, в цілому конструктивну і ділову співпрацю у розв’язанні питань соціально-економічного розвитку міста. Кожен із нас є частинкою громади. І тому усвідомлюю і наголошую, що весь позитив, якого вдалося досягти, – це наші спільні здобутки. Разом з тим і нерозв’язані проблеми, яких ще, на жаль, вистачає, – теж спільні. Впевнений, разом ми зможемо домогтися набагато більшого для нашої громади.

Дякую за увагу!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних