A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Звіт міського голови Наконечного О.С. про роботу міської ради та виконавчого комітету за 2018 рік

Дата: 06.12.2018 09:16
Кількість переглядів: 842

Звіт міського голови Наконечного О.С. про роботу міської ради та виконавчого комітету за 2018 рік.

Фото без опису

У відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Регламенту роботи Карлівської міської ради» я, як міський голова, звітую перед вами про роботу Карлівської міської ради та виконавчого комітету за 2018 рік.

         Ми живемо в дуже непростий час. Однак це не завадило нашій громаді здійснити багато проектів та починань в соціальній і комунальній сферах, підтримці талановитої молоді міста, розвитку спорту.

         Не скажу, що нам було легко. Проте у Карлівці живуть активні, цілеспрямовані, чуйні люди, яким небайдуже майбутнє нашого міста і країни. І я від усієї душі дякую всім, хто бере участь у житті міста, підтримує владу, хто йде у раду зі своїми пропозиціями, ідеями. І, в першу чергу, дякую всім депутатам, які опікуються своїми округами, кожним мешканцем, переймаються їх проблемами, дякую  коллективу міської ради, комунальним підприємствам за те, що ми, шановні колеги, працюємо в унісон, ставимо конкретну мету і впевнено втілюємо її у реальні справи. І нехай це невеликі кроки, але ми їх зробили всі разом. Місто оживає, і це відчувають городяни, які допомагають у нашій щоденній роботі.

 

Пленарна робота Карлівської міської ради, постійних комісій міської ради, виконавчого комітету

         Робота Карлівської міської ради сьомого скликання базується на плідній співпраці 26 обраних депутатів та виконавчого апарату міської ради. Депутати приймають активну участь в роботі постійних комісій, виступають на пленарних засіданнях сесій, вносять свої пропозиції, які за кваліфікованою допомогою спеціалістів апарату, втілюються в життя.

        За звітний період проведено 9 сесій міської ради та 18 засідань постійних депутатських комісій. За результатами яких прийнято 117 рішень, затверджено 6 міських програм, які спрямовані на покращення економічного, соціального, культурного розвитку міста та його інфраструктури.  

       Виконавчими органами Карлівської міської ради є її виконавчий комітет та виконавчий апарат міської ради. Виконавчий комітет сформовано у складі 14 осіб. До складу виконкому обрані керівники підприємств та установ, приватні підприємці, фахівці своєї справи.

      Протягом 2018 року проведено 19 засідань виконавчого комітету, в ході яких розглянуто та прийнято 119 рішень.

      Питання, які розглядаються на сесіях міської ради та засіданнях виконавчого комітету, спрямовані на покращення усіх сфер життєдіяльності міста та його мешканців. Це питання житлово-комунального господарства, земельних відносин, наповнення бюджету та інші, зокрема надання матеріальної допомоги на лікування, надання грошової допомоги учасникам АТО, підтримка обдарованих дітей тощо.

 

Робота зі зверненнями громадян, доступ до публічної інформації, інформаційна робота міської ради

      Діяльність міської  ради спрямована на оперативне реагування на звернення громадян, цілеспрямоване розв’язання  їхніх  обґрунтованих вимог.

      Всього протягом 11 місяців 2018 року до Карлівської міської ради надійшло 912 звернень громадян,  з них письмових - 900, усних - 12.

     Окрім того до Карлівської міської ради протягом одинадцяти місяців надійшло 114 звернень і запитів на надання інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» від депутатів міської та районної рад.

     Відповідно до звернень громадян, протягом  11 місяців 2018 року Карлівською міською радою виплачено матеріальну допомогу 10-м учасникам АТО. На виконання цих звернень Карлівською міською радою  виділено  50 тис. грн., з розрахунку по 5 тис. грн. на кожного.

      З липня по листопад 2018 року, відповідно до 34 звернень громадян про надання адресної матеріальної допомоги на лікування, згідно Програми «Турбота. Назустріч карлівчанам», було надано матеріальну допомогу на суму 198 тис. грн.

      На жаль, через обмеженість фінансування не всі питання, з якими звертаються мешканці, можливо вирішити одразу, особливо ті, що стосуються капітального та поточного ремонту житла, благоустрою міста. Такі звернення беруться на контроль і порушені питання  включаються   в  перспективні  плани  робіт на наступні періоди.

       Для забезпечення можливості подання усних звернень громадян до міської ради та отримання ними консультацій у телефонному режимі створена постійно діюча «Гаряча» телефонна лінія.

       З метою розширення інформованості та відкритості діяльності міської ради та її виконавчих органів  працює  офіційний сайт Карлівської міської ради. На даному сайті розміщуються рішення сесій, виконавчого комітету та інші документи, що підлягають оприлюдненню, висвітлюються новини та діяльність міської ради. В соціальних мережах   створено  публічну сторінку міської ради, за допомогою якої відбувається інформування та обмін  найактуальнішими питаннями повсякденного життя нашого міста.    

Адміністративні послуги

      Виконавчий комітет продовжує свою роботу, спрямовану на доступність отримання адміністративних послуг. Так з початку року було надано 1255 адміністративних послуг з реєстрації місця проживання та 1203 адміністративних послуги із зняття з реєстрації місця проживання. Для уточнення та коригування персональних даних, що внесені до реєстру, звернулося 3520 осіб. Видано 751 довідку про реєстрацію місця проживання особи форми Ф-13.

      У рамках децентралізації міська рада продовжує роботу щодо реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних та фізичних осіб. З травня 2018 року в Карлівській міській раді розпочато роботу Державного реєстратора.

      В період з 01.05.2018 року по 01.12.2018 року Державним реєстратором було надано 218 адміністративних послуги в сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та обтяжень на загальну суму 21 тис. грн. та 16 адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних і фізичних осіб- підприємців на загальну суму 1 тис. 100 грн.  

    Карлівська міська рада, отримавши у 2017 році  містобудівні повноваження, здійснює адміністративні послуги в плані будівництва.

    Станом на 01.12.2018 року відділом  державного архітектурно-будівельного контролю апарату Карлівської міської ради зареєстровано:

       -60  повідомлень про початок виконання будівельних робіт ;

       -27 декларацій  про готовність об’єктів  до експлуатації. 

     Проведено 14  планових та позапланових заходів, щодо дотримання  вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності   об’єктів містобудування, внаслідок чого було накладено штрафних санкцій за самочинне будівництво в сумі 15 тис. 300 грн.

     Розглянуто 21  звернення  фізичних та юридичних осіб  :

       - по переплануванню  квартир;

       - по узаконенню  будівель та споруд за рішенням суду;

       - по дотриманню вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

      З травня 2018 року адміністративні послуги  у сфері архітектури та містобудування на території Карлівської міської ради надає відділ містобудування та архітектури апарату Карлівської міської ради.  

      За період проведення професійної діяльності по забезпеченню реалізації державної політики, завдань місцевого самоврядування у сфері архітектури та містобудування на території Карлівської міської ради було проведено роботу  та опрацьовано матеріалів з питань діяльності відділу, а саме:

- прийнято 152 відповідних рішень;

- проведено 8 обстежень житлового фонду;

- розглянуто 29 звернень громадян по вирішенню питань житлово-комунального господарства;

- оформлено та видано 18 відповідних документів щодо паспортів  прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, будівельних паспортів забудови земельних ділянок, містобудівні умови та обмеження забудови земельних ділянок з повним пакетом документів тощо.                                                                                                                                                                                     

   З метою належним чином здійснювати містобудівну діяльність в м. Карлівка, с. Іванівка, с. Солона Балка,  триває робота з розроблення Генерального плану території. На даний час проводиться аналіз по виправленню помилок та зауважень, з урахуванням  пропозицій громадськості та  служб міста для подання до розгляду та затвердження Генерального плану на архітектурно-містобудівній раді при Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

 

Здійснення державної регуляторної політики

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», з метою реалізації принципів державної регуляторної політики виконавчими органами Карлівської міської ради проводилась робота, спрямована на: 

- недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів;

- зменшення втручання держави у діяльність суб’єктів господарювання;

- усунення перешкод для розвитку господарської діяльності.

 

У 2018 році Карлівською міською радою прийнято регуляторні акти:

- «Про встановлення  ставок та пільг із сплати земельного податку»;

 - «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»;

- «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби в межах території Карлівської міської ради».

 

                                               Виконання бюджету міста за 2018 рік

         Одним із основних завдань міської ради було збільшення обсягу доходів міського бюджету. Результати нашої спільної роботи свідчать про те, що фінансова політика міської ради протягом року була досить виважена та ефективна.

         Протягом звітного року  постійно проводився аналіз стану виконання доходів бюджету, контроль за видатками бюджету, своєчасно, в межах затвердженого кошторису, проводилось фінансування  по всіх видаткових статтях. 

        У 2018 році доходи міського бюджету заплановані в сумі 25 млн. 210 тис. грн. Фактичне виконання по загальному фонду станом на 01.11.2018 року  склало  32 млн. 532 тис. грн., або 112,38% до плану. По спеціальному фонду 104 тис. 107 грн. У порівнянні з 2017 роком доходи загального фонду збільшились на 5 млн. 207 тис. грн.

        Виконано всі основні планові показники доходної частини міського бюджету. Найбільшу  питому вагу  доходів загального фонду складають:

  1. Акцизний податок в частині реалізації підакцизних товарів – 17,2%, що становить – 5 млн. 600 тис. грн.
  2. Плата за землю – 45,7%, що становить – 14 млн. 800 тис. грн.
  3. Єдиний податок – 26,5%, що становить – 8 млн. 600 тис. грн.
  4. Податок на нерухоме майно – 3,9%, що становить 1 млн.300 тис. грн.
  5. Неподаткові надходження – 3,4%, що становить 1млн. 100 тис. грн.
  6. Рентна плата – 2,2%, що становить 700 тис. грн.

          Видаткову частину бюджету виконано:

  1. По загальному фонду в сумі – 20 млн. 910 тис. 775 грн., або 90,84% до плану.
  2. По спеціальному фонду в сумі – 7 млн. 183 тис. 270 грн., або 64,6% до плану.

        В поточному році профінансовано субвенції з міського бюджету до районного бюджету в сумі  846 тис. 200 грн., в тому числі:

  1. УПСЗН на  придбання паперу, конвертів, марок на час оформлення субсидій по районній програмі ?Турбота? – 48 тис. грн.
  2. Відділу освіти на оздоровлення дітей в літній період м. Карлівки – 24  тис. грн.
  3. Відділу освіти на  заміну вікон та дверних блоків в ДНЗ №5, на закупівлю електродвигуна для КНС гімназії ім. Н.Герасименко, на закупівлю м?ячів, дошки, стільчиків, на зарплату керівника гуртка позашкільної освіти – 179 тис. 300 грн.
  4. Відділу освіти співфінансування на придбання комп?ютерів для шкіл міста – 23 тис. 200 грн.
  5. Карлівському центру ПМСД на придбання кондиціонерів – 29 тис. 100 грн.
  6. На районну програму розвитку футболу – 400 тис.грн.

7.  Карлівській РДА для ЦНАП на матеріальне забезпечення – 25 тис.грн.

8.   ВФСТ Колос АПК України на зарплату інструктора – 67 тис. 600  грн.

       9.    Редакції газети «Життя і слово»  - 50 тис.грн.

            Профінансовано субвенції з міського бюджету до державного    бюджету в сумі  177 тис. грн., в тому числі:

  1. УДКСУ в Карлівському районі – 47 тис. грн
  2. Карлівському відділу поліції – 130 тис. грн.

 

       Протягом року профінансовано ряд програм:

  1. Програма підтримки об’єктів комунальної власності:

-   Благоустрій міста – 9 млн. 442 тис. грн.

- Експлуатація та технічне обслуговування житлового фонду – 2 млн. 307 тис. грн.

- Забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства – 203 тис. 600 грн.

  1. Програма розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2018-2020 роки:

- Поточний ремонт доріг – 1 млн. 198 тис. грн.

- Капітальний ремонт доріг – 3 млн. 345 тис. грн.

  1. Програма реконструкції  та капітального ремонту системи зовнішнього освітлення м.Карлівки на 2017-2018 роки – 2 млн. 703 тис. грн.
  2. Програма Шкільний автобус на 2017-2020 роки – 90 тис.700 грн.
  3. Програма підтримки військовослужбовців учасників АТО на 2018-2020 роки – 50 тис. грн.
  4. Програма підтримки інвалідів – 7 тис. грн.
  5. Програма «Забезпечення окремих категорій громадян м. Карлівки безкоштовним перевезенням у міському автомобільному транспорті загального користування» – 143 тис. 700 грн.
  6. Програма «Обдарована дитина» – 77 тис. 500 грн.
  7. Програма підтримки Карлівської районної громадської організації «Союз  Чорнобиль» – 10 тис. грн.
  8. Програма «Фінансова підтримка районної організації ветеранів війни в Афганістані» на 2018-2020 роки – 5 тис. грн.
  9. Програма «Турбота. Назустріч карлівчанам»–  198 тис. грн.
  10. Програма «Забезпечення оновлення містобудівної документації (генерального плану м.Карлівка, с.Іванівка, с.Солона Балка) на 2018-2019 роки» - 35 тис.грн.
  11.  Міська програма «Матеріальне, моральне заохочення   працівників медичних закладів м.Карлівки, с.Солона  Балка, с.Іванівка» на 2018-2020 роки – 27 тис. грн.
  12. Міська програма «Матеріальне, моральне  заохочення працівників загальноосвітніх навчальних  закладів м.Карлівки» на 2018-2020 роки – 24 тис. грн.

 

Розвиток транспортної інфраструктури міста

      Вже майже два роки по місту організовано регулярне перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування  з центру до віддалених мікрорайонів міста. При розробленні міських автобусних маршрутів враховувались і потреби жителів міста, і режим роботи  основних  підприємств, і доступність вулиць та провулків та багато інших факторів.

      З метою вивчення потреб всіх зацікавлених мешканців  регулярно проводився моніторинг завантаженості маршрутів. За результатами якого протягом року було внесено корективи і по часу відправлення, і  по кінцевим зупинкам.

      Також міською радою забезпечується безкоштовне підвезення бажаючих до місця проведення урочистих заходів та до цвинтаря на поминальні дні.      

     Протягом 11 місяців 2018 року було перевезено 69018 пасажирів, з них 39908 осіб пільгової категорії. Витрати за цей період  склали  в сумі 757 тис. грн., отримано доходу в сумі 648 тис. 700 грн. ,в тому числі дофінансування з місцевого бюджету 372 тис. 600 грн. та відшкодування за проїзд пільгової категорії населення в сумі 159 тис. 600 грн.

      Враховуючи збільшення попиту на автобусне перевезення,  продовжує вивчатися питання щодо охоплення більшої кількості населення міськими маршрутами та закупівлі ще однієї одиниці автобусного транспорту у 2019 році.

 Житловий фонд

         З метою забезпечення конкурентоспроможного управління об’єктами житлово-комунального господарства, здійснення їх належного утримання та ефективної експлуатації,  дотримання необхідного рівня та якості житлово-комунальних послуг населенню міська рада, в межах наданих повноважень, оголосила  конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків міста Карлівка для 52 багатоквартирних будинків, в яких не створено ОСББ та не обрано самостійно управителя.

       Переможцем конкурсу було визнано комунальне підприємство «Карлівка Новатор», яке з квітня 2018  року  приступило до надання послуг з управління будинками.

       За звітний період КП «Карлівка Новатор» по обслуговуванню будинків та прибудинкової території освоєно кошти в сумі 3 млн. 784 тис. 900 грн., з них профінансовано з місцевого бюджету 1 млн. 86 тис. 100 грн.  

       По капітальних видатках на діяльність, пов’язану з об’єктами житлово-комунального господарства освоєно кошти в сумі 1 млн. 875тис. 800 грн.

       По капітальних видатках на експлуатацію та технічне обслуговування житлового фонду  освоєно кошти в сумі 1 млн. 711 тис. 300 грн., а саме:

  1. Виконано капітальний ремонт благоустрою дворової території та  внутрішньо-квартальних проїздів по вул. Гурамішвіл, 11 і 14а.
  2. Виконано проведення технагляду внутрішньо-квартальних проїздів по вул.Гурамішвілі, 11.
  3. Виготовлено проектно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт  даху багатоквартирного житлового будинку»  за адресами: вул. Гурамішвілі, 12, вул. Полтавського полку, 5, вул. Полтавський шлях, 93.
  4.  Виготовлено проектно-кошторисну документацію «Капітальний ремонт внутрішньо-квартальних проїздів та елементів  благоустрою  житлового будинку»   за адресами: вул. Гурамішвілі.21; вул.Полтавський Шлях, 89, 91, 93, 55, 57, 87; вул. Радевича, 21, 23; вул. Кузнечна,3.

По капітальних видатках на будівництво об’єктів житлово-комунального господарства    освоєно кошти в сумі  168  тис. грн.: закуплено та встановлено ігрові комплекси по вул. Незалежності, 10, вул. Незалежності, 14, вул. Кузнечна, 14.

       По поточних видатках на діяльність, пов’язану з об’єктами житлово-комунального господарства освоєно кошти в сумі 78 тис. 800 грн.: виготовлено проектно-кошторисну документацію «Виконання  топографічно -геодезичних вишукувань та схем розміщення рекламних щитів типу «Біллборд» в м. Карлівка», виконано роботи по проведенню модернізації  освітлення за адресами: Спартака, 14, вул. Радевича, 21,23; вул. Полтавський шлях 42/2, 71, 163, 165; вул. Комарова, 31; вул. Полтавського полку, 3; вул. Гімназична, 14.

По поточних видатках на забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного  господарства    освоєно кошти в сумі 192 тис. 900 грн.:

- виконано роботи з відеообстеження водозабірної свердловини №1 по вул. Гоголя, 26.

- проведено роботи з відновлення дебіту водозабірної свердловини.                                                                                                                                                                                                                                             

       Питання безперебійної роботи комунальних  та обслуговуючих служб, забезпечення їх сталого функціонування постійно аналізується та розглядається на щотижневих нарадах за участю керівників комунальних підприємств, засіданнях виконавчого комітету та сесіях міської ради.

    Актуальним залишається питання забезпечення населення житлом. Станом на 01.12.2018 року на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради у черзі перебуває 85 сімей. Із них:

- із правом першочергового отримання житла – 29 сімей.

- з правом позачергового отримання житла – 33 сімей.

     Міською радою розроблена Програма «Муніципальне житло м. Карлівка» на 2017-2020 роки, яка спрямована на часткове вирішення питання квартирної черги в м. Карлівка. З метою придбання житлової нерухомості під соціальне житло (квартир, житлових будинків) в місті Карлівка у 2019 році, Карлівська міська рада наразі здійснює вивчення відповідних пропозицій від населення.

 

Благоустрій міста

         Карлівським ВУЖКГ проводяться роботи по  благоустрою  міста,  по  санітарній   очистці  міста,  ремонту  доріг,  будівництву,  капітальному  ремонту  та  реконструкції  об’єктів  благоустрою.         Станом  на  01.12. 2018  року  Карлівським  ВУЖКГ  виконані  такі роботи:

                  Дорожньо-мостове господарство.

1. Освоєно кошти в сумі 146 тис. 900 грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на такі об’єкти будівництва:

- «Капітальний ремонт дороги по вул. Левада від вул. Лісної до вул. Полтавський Шлях в м. Карлівка»;

- «Капітальний ремонт проїзної частини дороги по вул.. Промислова від буд. № 10 до вул. Гурамішвілі в м. Карлівка Полтавської області»;

- «Капітальний ремонт проїзної частини пров. Тупий в м. Карлівка Карлівського району Полтавської області»;

- «Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини під’їзду до зони відпочинку «Піщаний берег» в м. Карлівка Карлівського  району Полтавської області» ;

- «Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини пров. Прияружний в м. Карлівка Карлівського району Полтавської області» ;

    2. Завершені роботи по капітальному ремонту дороги провулку Пролетарський на суму 79 тис. 600 грн., даний об’єкт введено в експлуатацію.

    3. По вул. Радевича встановлено зупинку громадського транспорту «Лікарня»  на суму 118 тис. грн.

   4. Виконано поточний ремонт доріг на суму 1млн. 199 тис. 700 грн, з них:

  • 2626,52 кв. м. асфальтобетонного покриття на суму 961 тис. 200 грн.
  • 3990,35 кв. м. щебеневого покриття на суму 238 тис. 500 грн.:

Благоустрій міста.

         По благоустрою міста за 11 місяців 2018 року освоєно  кошти в сумі  9 млн.441тис. 600 грн., з них на:

  1. Утримання та поточний ремонт мережі зовнішнього освітлення в сумі 1млн. 768 тис. 700 грн. Постійно виконуються роботи по ревізії та ремонту ліній вуличного освітлення,  заміни  ламп, світильників, проводу, а також таймерів для автоматичного включення світильників з моменту настання темноти. Встановлено додаткові опори із світильниками в центральному міському парку від залізничного вокзалу та в районі спиртозаводу біля містка через ставок,  також по вул. Гурамішвілі на додатково змонтованих опорах встановлено 3 світильники зі вбудованою  сонячною батареєю.  Зараз планується закупівля ще трьох світильників із сонячною батареєю та встановлення опор, які освітлять вул. Промислова.

     Протягом року було виконано реконструкцію лінії вуличного освітлення від 8-ми КТП, які вже підключено до мережі електропостачання, також виконані роботи по 6-ти КТП, які будуть підключені до мережі після отримання дозволу від ПАТ «Полтаваобленерго». Всього на балансі ВУЖКГ налічується щити обліку 62 КТП, протяжністю лінії 85,5 км, 1480 енергозберігаючих світильників. На 2019 рік у плані виконати реконструкцію лінії вуличного освітлення від 5-ти КТП (це центральна частина вул. Полтавський Шлях, вул. та пров. Спартака, вул. Марковича, пров. Прияружний, вул. Красноперича).

  1. На санітарну очистку міста освоєно 5 млн. 88 тис. 500 грн. Систематично проводиться робота по очищенню тротуарів, парків, зони відпочинку, ливневих каналізацій від листя, сміття, скошеної трави та бур’янів, виконується білування стовбурів дерев по місту. Заготовлено 490 тон протиожеледної суміші. Взимку посипаються дороги розкидачем соляної суміші та тротуари доріжки вручну. З центральної території міста за допомогою екскаватора-навантажувача прибирається та вивозиться сніг за межі міста. Для забезпечення безперебійної роботи в зимовий період проведено поточний ремонт автотракторної техніки, придбано та замінено шини та акумуляторні батареї, замінено ножі на відвалах для очистки снігу.
  2. На озеленення міста витрачено кошти в сумі 1млн. 442 тис. 100 грн. Виконуються роботи по обпилюванню сухостійних дерев, видаленню порослі, скошуванню трави та бур’янів по узбіччі доріг міста та паркових зонах роторною навісною косаркою, кущорізами, мотокосами та тракторною газонокосаркою. Здійснюється догляд за клумбами та газонами  міста: пушення ґрунту, прополювання, поливання, посів насіння квітів та газонної трави,  видалення сухостійних квітів,  догляд за кущами багаторічних квітів.
  3. На утримання міського цвинтаря освоєно кошти в сумі 151 тис. 700 грн. Систематично проводяться роботи по очищенню зеленої зони  від листя та сміття, взимку прочищення від снігу доріжок та проїздів, планування місць для могил в осінньо-зимовий період, фарбування огорожі та споруд на цвинтарі.
  4. По утриманню інших об’єктів благоустрою витрачено кошти в сумі 503 тис. 900 грн. Виконані роботи  по утриманню, поточному ремонту та фарбуванню парапетів, пілонів, пам’ятників, систематично проводиться огляд та ремонт дитячих майданчиків та інших малих архітектурних форм.
  5. Придбано та встановлено дитячий ігровий майданчик по пров. Полтавському на суму 82 тис. грн.
  6. Відповідно до Програми організації дорожнього руху придбано розміткову машину для нанесення дорожньої розмітки на суму 67 тис. 500 грн , дорожньої фарби на суму 52 тис. 600 грн. та проведено роботи по  відновленню дорожньої  розмітки «Пішохідний перехід» по вулицях міста та розмітку «місце для інвалідів» на стоянках по пров. Спартака та вул.. Успенська,  також встановлено дорожні знаки по місту на суму 74 тис.600 грн.
  7. Проведено ТОВ «Сервіс Експерт М» інвентаризацію зелених насаджень паркових зон та виготовлено технічну документацію, що дало можливість уточнити площі парків.

Інші видатки.

      По діяльності з перевезення, захоронення ТПВ та перевезення рідких відходів  витрати підприємства за 11 місяців склали 2 млн. 390 тис. 200 грн., доходу отримано в сумі 1млн. 913 тис.100 грн, в тому числі за рахунок дофінансування  з місцевого бюджету на покриття збитку в сумі 872 тис.900 грн.

По інших видатках освоєно кошти в сумі 161 тис.700 грн наоплату за:

  • виготовлення технічних умов приєднання до електромережі КНС по вул.. Промислова;
  •   надані послуги з викопіювання з генплану міста, модернізацію локальної  мережі для забезпечення безперебійної роботи системних програм;
  •  придбано туалети, які встановлені в зоні відпочинку в міському парку, лавочки, прапори на алюмінієвій основі, які змонтовано на опорах по вул.. Полтавський Шлях, та при вході в Парк «Героїв, які загинули за свободу та незалежність України».                   

Капітальне будівництво

  1. Завершені будівельно-монтажні роботи по монтажу тротуарної плитки на об’єкті «Реконструкція парку «Героїв, які загинули за свободу та незалежність України» в м. Карлівка» 
  2. Продовжено роботи на об’єкті  будівництва  «Капітальний ремонт спортивного майданчика в мікрорайоні житлових будинків по вул. Полтавський Шлях, 42/2, вул. Незалежності, 1 в м. Карлівка» 
  3. Завершені роботи по реконструкції водопровідної системи м. Карлівка для надійного водозабезпечення багатоповерхових житлових будинків по вул. Леніна, №42/2, вул. 60 річчя Жовтня, №1, №3, №10, №12, №14, пров. Спартака №3 та вул. Першотравнева, №6/5
  4. Виконані  будівельно-монтажні роботи на об’єкті будівництва «Будівництво розподільчого вуличного водопроводу по вул. пров. Пушкіна  - пров. Лісний в м. Карлівка Полтавської області»

      На виконання проектно-кошторисної документації виділено та освоєно з місцевого бюджету кошти в сумі 95 тис. грн. на такі об’єкти будівництва:

  1. «Реконструкція з благоустроєм території зони відпочинку "Піщаний берег" біля річки Орчик в м. Карлівка Карлівського району Полтавської області";
  2.  «Капітальний ремонт з влаштуванням елементів благоустрою майданчику для відпочинку «Коло зустрічі» по вул.. Полтавський Шлях в м. Карлівка Карлівського району Полтавської області»;
  3. «Встановлення камер системи відеонагляду у м. Карлівка Полтавської області»;
  4. «Улаштування комп’ютерної кімнати для системи відео нагляду у м. Карлівка Полтавської області»

     За кошти природоохоронного спецфонду в сумі 500 тис. грн. виготовлено робочий проект «Реконструкція невпорядкованого сміттєзвалища в полігон твердих побутових відходів у м.Карлівка Полтавської області», в якому передбачено відповідно законодавства будівництво лінії сортування побутових відходів.

                Використання земельних ресурсів

         Велику увагу міська влада приділяє питанню ефективного використання земель міста.

    Проводиться робота по забезпеченню оформлення громадянами та юридичними особами права власності та права користування на земельні ділянки різного функціонального призначення.

    Протягом звітного періоду на пленарних засіданнях міської ради прийнято 356 рішень щодо затвердження документації із землеустрою для будівництва та обслуговування житлових будинків, будівель торгівлі, господарських будівель та споруд,  для городництва, гаражного будівництва.

   Проведено земельні торги, продано право оренди на площу 0,64 га по вул. Комарова, 7 та отримано до бюджету 61 тис. 700 грн.

    Підготовлено 135 рішень про надання дозволів на розробку технічної документації із землеустрою.

    Укладено та діють на разі 368 договорів оренди земельних ділянок різного цільового призначення.

    В 2018 році забезпечено 3953 громадянина територіальної громади м. Карлівка земельними ділянками для ведення городництва на загальну площу 161,9 гектар.

    За 11 місяців поточного року від оренди землі фізичних осіб до міського бюджету надійшло 1 млн. 402 тис. 641 грн., від оренди юридичних осіб – 5млн. 893 тис. 321 грн.

                Підтримка молоді

  В рамках підтримки учнівської молоді Карлівською міською радою реалізується програма «Обдарована дитина», відповідно до якої здійснюється виплата грошових винагород медалістам шкіл міста, обдарованій та талановитій молоді за значні успіхи, певні досягнення та участь в культурному розвитку міста, сприяння уславленню міста на всеукраїнському, міжнародному, обласному рівнях.

В рамках програми «Обдарована дитина» у травні 2018 року міською радою організовано екскурсію «Буковинсько - Подільський віночок» для 22-х найкращих учнів загальноосвітніх шкіл міста. Яскрава подорож стала подарунком для дітей з нагоди успішного закінчення навчального року. 

 

Відзначення державних, міських свят

та загальноміських заходів

         З метою забезпечення високоякісних культурних послуг для всіх верств населення,  сприяння розвитку самодіяльної художньої творчості мешканців міста, організації та проведення на високому рівні міських масових заходів продовжує діяти «Програма відзначення визначних дат, державних свят та Дня міста на 2016-2020 роки».

         Серед основних традиційних масових заходів, які є яскравим прикладом відродження народних традицій в нашому місті:

-День Святого Миколая та Новий рік - дітям, які відвідують дошкільні навчальні заклади міста вручено новорічні подарунки;

  • свято Івана Купала на березі р. Орчик. Проведення фольклорно-театралізованого дійства та народного гуляння;
  • святкове богослужіння та освячення води  з берега міського пляжу на Водохреща.

Для задоволення потреб дітей, підлітків та молоді міста у змістовному організованому дозвіллі  за фінансової підтримки міської ради проводилися День молоді та День міста. На загальноміські заходи запрошуються до виступів молодіжні колективи, проводяться дискотеки, різноманітні конкурси та ігри

Міська рада завжди надає організаційну та фінансову допомогу в проведенні культурно-мистецьких заходів, заходів з нагоди відзначення державних свят, знаменних та пам’ятних дат, професійних свят, вшанування трудових колективів та окремих особистостей. 

 

Підсумки

         2018 рік нам запам'ятається як час напруженої праці та концентрації максимальних зусиль, спрямованих на збереження стабільності в місті та спокою на його вулицях. Головне, що ми не допустили протистоянь між людьми, хоча у місті є мешканці, які зводять все до недовіри і тривоги, пишуть, вишукують різні причини, аби збудоражити людей. Але люди в нас мудрі і обов'язково розберуться хто і чого вартий. А нашим найдорожчим спільним здобутком є збереження миру і цілковитої безпеки городян. Міська влада й надалі робитиме все, щоб у Карлівці був мир і спокій.     

         Кожен день приносить мерії нові турботи, нові проблеми, намагання їх долати. І я переконаний, що спільно, усією громадою, можна досягти багато. У нас досить дієвий депутатський корпус, виконком міської ради.

         Вірю, що й надалі ми будемо усією громадою працювати для загального добра, миру і злагоди. Адже майбутнє нашої Карлівської громади - наше спільне завдання.

         Дякую за увагу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних