A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує

Дата: 13.12.2018 09:34
Кількість переглядів: 839

Компенсація за самостійно придбані спеціальні засоби для спілкування та обміну інформацією!

Фото без опису

Відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою КМУ  від 05.04.2012 № 321 та від 14.03.2018 № 238, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю по зору та слуху за бажанням мають право на виплату компенсації за самостійно придбані спеціальні засоби для спілкування та обміну інформацією.

Особам з інвалідністю I та II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору за їх бажанням виплачується компенсація за спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією в порядку черговості.

Відповідно до п.10 Порядку особи з інвалідністю I та II групи по зору та законні представники дітей з інвалідністю по зору можуть придбати мобільний телефон замість одного, декількох або всіх засобів (крім мобільних телефонів для письмового спілкування).

Підставою для виплати такої компенсації є фіскальний чек, що підтверджує придбання спеціального засобу для орієнтування, спілкування.

Для отримання компенсації  за самостійно придбаний засіб потрібно до Управління соціального захисту населення надати фіскальний чек, який підтверджує покупку, гарантійний талон на отриманий виріб, паспорт, висновок МСЕК, довідку про реєстрацію місця проживання (для дітей).

Оригінал фіскального чека передається особою з інвалідністю або її законним представником не пізніше чотирьох місяців з дати, зазначеної в фіскальному чеку.

Окрім того повідомляємо,що  особам з інвалідністю I та II групи по зору, які надали фіскальний чек, що підтверджує придбання мобільного телефона замість одного, декількох або всіх засобів (крім мобільних телефонів для письмового спілкування), відшкодовується вартість мобільного телефона в межах граничної ціни. Особи з інвалідністю по  слуху, законні представники дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років можуть придбати мобільний телефон для письмового спілкування або планшет замість мобільного телефона  для письмового спілкування із строком на п’ять років , на який видано вибір. В разі придбання планшету замість мобільного телефона для письмового спілкування, відшкодовується вартість планшета в межах граничних цін на мобільний телефон для письмового спілкування.

Згідно наказу Мінсоцполітики України від 29.01.2016року №59 «Про організацію забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації» гранична ціна на спеціальні засоби для орієнтування, спілкування становить:

– мобільний телефон для письмового спілкування 3252 грн.;

– аудіоплеєр 861грн.;

– годинник механічний 690 грн.;

– годинник електронний 240 грн;

  • відшкодування мобільного телефону для осіб з інвалідністю по зору – 1551 грн.

Відповідно до вищезазначеного наказу вимоги до спеціальних засобів для орієнтування, спілкування та обміну інформацією, за які можна отримати компенсацію наступні:

мобільний телефон для письмового спілкування

технічні характеристики: екран 4,5 або більше, розподільча здатність екрана 480х800 або більше; великі шрифти; великі кнопки; динамік підвищеної гучності; кнопка SOS

аудіоплеєр

технічні характеристики: відтворення файлів MP3/WMA/WAV з miсroSD-карти та USB-носіїв; відтворення треку з останньої точки після відключення USB-носія; вибір номера треку; відтворення радіостанцій FM-діапозону; відтворення звуку через вбудований гучномовець чи навушники; акумулятор; можливість зарядки акумулятора від мережевого зарядного пристрою та від комп`ютера через USB-кабель

годинник механічний

опис виробу: тактильне табло з додатково нанесеними позначками - цифрами; великі символи (цифри); скляна захисна відкидна кришка для захисту табло та стрілок; динамік гучності; управління за допомогою кнопок; універсальний ремінець; погодинне озвучування часу; будильник; озвучування поточного часу при натисненні відповідної кнопки

годинник електронний

опис виробу: дисплей; динамік гучності; управління за допомогою кнопок; універсальний ремінець; погодинне озвучування часу; будильник; озвучування поточного часу при натисненні відповідної кнопки; живлення від двох батарей

За більш детальною інформацією та для отримання роз’яснень щодо придбання зазначених засобів просимо звернутися до управління соціального захисту населення Карлівської райдержадміністрації за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54а, кім. 11

 

Часи роботи: з 800 до 17                          Довідки за телефоном: (05346)24030

Обідня перерва з 1200 до 1300

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних