A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Пам’ятаймо про правила поведінки у природних екосистемах під час спекотних днів!

Дата: 17.05.2017 10:26
Кількість переглядів: 1070

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації нагадує, що у період спекотної погоди, що має пожежонебезпечний характер, забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), палити та кидати непогашені сірники, недопалки, самовільно спалювати рослини та їх залишки.

Фото без опису

Карлівська міська рада звертається до мешканців Карлівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах під час спекотних літніх днів. Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.
Варто пам’ятати, що дотримання вимог правил пожежної безпеки у спекотний період дозволяє зарадити виникненню пожежних ситуацій на території району.
Одночасно, Карлівська міська рада закликає не спалювати суху рослинність та сміття. Останніми роками спалювання  сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. Весною, коли сходить сніг і оголюється грунт, а також пізньою осінню деякі господарі влаштовують пожежі, спалюючи суху траву. Люди, які заявляють, що спалювання торішньої трави корисне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу – це  злочин проти неміцного світу природи. Головна небезпека полягає в провокуванні лісових пожеж і руйнуванні природніх біоценозів. Вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, а й насіння, паростки дерев та корені майбутньої рослинності, так, що земля на кілька років зменшує підріст свіжої зелені. Спалювання трави аж ніяк не сприяє підвищенню родючості грунтів. Адже висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, що утворюється у верхньому шарі грунту. Гинуть не тільки мікроорганізми, але й знищуються гнізда птахів, різні види тварин. Крім шкоди, що буде завдана довкіллю та здоров’ю людей, порушник нестиме відповідальність за свої дії згідно чинного законодавства.

Не будьмо байдужими до оточуючого нас навколишнього природного середовища!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних