A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

В Карлівці в парку Героїв вандали вчинили наругу над зображенням червоно-чорного прапора

Дата: 04.02.2019 10:51
Кількість переглядів: 772

Зображення червоно-чорного прапора біля центрального входу в парк Героїв, які загинули за свободу та незалежність України цієї ночі було спаплюжено. Вандали по-звірячому намагалися здерти символ національно-визвольної боротьби українського народу.

Фото без опису

Мешканці західної України вже давно звикли до добросусідства двох прапорів на вулицях своїх міст –синьо-жовтого та червоно-чорного. Нажаль, в Карлівці далеко не всі знають значення та походження червоно-чорного прапора і чому його зображення розміщено біля парку Героїв.
Рішенням 56 позачергової сесії міської ради шостого скликання від 12.03.2015 року міський Парк Перемоги було перейменовано на Парк Героїв, які загинули за свободу та незалежність України. У 2018 році біля входу в парк було розміщено символічне зображення червоно-чорного прапору.   

Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров борців пролиту на неї в боротьбі за свободу та незалежність України.

Незалежність України виборювалась під двома прапорами: синьо-жовтим та червоно-чорним.

Якщо синьо-жовтий прапор символізує державність, українську соборність, то червоно-чорний прапор є українсько-революційним прапором. І він символізує боротьбу, опір і рух вперед.

Під червоно-чорним прапором досі борються за нашу незалежність солдати так само, як колись боролись козаки. Червоно-чорний прапор – це прапор країни, яка охоплена боротьбою! В даний час він надзвичайно актуальний.

30 березня 2018 року у Верховній Раді України зареєстрований законопроект "Про Прапор Національної гідності", яким пропонується офіційно визначити червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу Прапором Національної Гідності, врегулювати його використання та передбачити покарання за публічну наругу над стягом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних