A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

УВАГА, НЕРЕСТ!

Дата: 05.04.2019 11:06
Кількість переглядів: 721

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21.03.2019 № 191 «Про проведення в Полтавській області двомісячника охорони водних біоресурсів у нерестовий період 2019 року» з 1 квітня 2019 року на водоймах Полтавської області в зв’язку з початком нересту встановлено заборону на лов риби.

Кам’янське водосховище у межах Полтавської області з його стометровою прибережною захисною смугою визначеною Водним кодексом України - з 1 квітня по 9 червня (включно).

Кременчуцьке водосховище у межах адміністративної території Полтавської області, включаючи акваторію Сулинської затоки із н стометровою прибережною захисною смугою - з 1 квітня по 9 червня (включно).

У всіх інших рибогосподарських водних об’єктах в межах підконтрольної території - з 1 квітня по 20 травня (включно), в придаткових системах річок з 1 квітня по 29 червня.

Також заборонений лов раків в період виношування ікри, личинок першої і другої линьок з 10 квітня по 20 червня і з 15 липня по 1 вересня. На період нерестового ходу і нересту риби забороняється використання плавзасобів, оснащених двигунами на рибогосподарських водоймах. Також забороняється будь які види робіт у місцях нересту риби, а також проведення змагань зі спортивної риболовлі та підводного полювання. При цьому дозволяється любительський лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту і в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донними вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею. Дозволений вилов риби лише до 3 кілограм.

 Порушення правил рибальства відповідно до ст. 85 ч. З КоАП України тягне за собою накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 170 гривень). Грубе порушення правил рибальства із застосуванням заборонених знарядь лову, згідно ст. 85 ч. 4 КоАП України тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 680 гривень) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу відповідно до статті 88-1 частини 1 КоАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень).

 Окрім того, в залежності від завдання збитку, заподіяного внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, відкривається кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним промислом), за що передбачено відповідальність у виді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн.) або обмеженням волі на строк до трьох років, а якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею - від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 6800 грн.) або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого».

Також рекомендуємо при виконанні заходів з проведення перевірок щодо стану дотримання правил торгівлі, при виявленні випадків продажу, скуповування риби, ікри та продуктів їх переробки без наявності документів, що засвідчують законність їх придбання та сертифікату якості, інформувати про вжиті заходи відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації за електронною адресою арк-каг1іука@абт-р1 .gov.ua для узагальнення та подальшого інформування облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.