A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Постанова Верховного Суду України на користь міської ради

Дата: 28.11.2018 11:43
Кількість переглядів: 708

Верховний Суд України постановив залишити без змін постанову Полтавського окружного адміністративного суду та ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду щодо визнання протиправним та скасування рішення про реєстрацію земельної ділянки в м. Карлівка (стадіон) за Карлівською районною радою.

Фото без опису

20 липня 2017 року Полтавський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Карлівського районного управління юстиції про реєстрацію права власності на земельну ділянку в м. Карлівка по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон) за  територіальною громадою Карлівського району в особі Карлівської районної ради.

02 листопада 2017 року Харківський апеляційний адміністративний суд по цій справі ухвалив залишити без змін постанову Полтавського окружного адміністративного суду.

Не погоджуючись з судовими рішеннями, Карлівська районна рада звернулася з касаційною скаргою до Вищого адміністративного суду України…і знову програла.

Колегія суддів Верховного Суду України дійшла до висновків про те, що рішення суддів першої інстанції та апеляційної інстанції у цій справі є законними та обгрунтованими і не підлягають скасуванню. Постанова набрала законної сили 09 листопада 2018 року, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що у червні 2017 року Карлівська міська рада звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до державного реєстратора сектору з питань надання адміністративних послуг Карлівської РДА, у якому просила скасувати державну реєстрацію права комунальної власності за територіальною громадою Карлівського району в особі Карлівської райради на земельну ділянку м. Карлівка по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон).

Дослідивши матеріали справи, судом визнано незаконними дії державного реєстратора Реєстраційної служби Карлівського районного управління юстиції щодо прийняття рішення про реєстрацію земельної ділянки по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон) за Карлівською районною радою. Встановлено, що саме Карлівська міська рада, як уповноважений законом орган, вправі розпоряджатися землями, які знаходяться в межах даного міста і вправі звертатися за реєстрацією права власності на землі, які розташовані в межах даного міста, в тому числі і за реєстрацією земельної ділянки по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон). 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних