A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

33 позачергова сесія – бюджет перевиконано, але уточнення показників не прийнято

Дата: 26.10.2018 15:35
Кількість переглядів: 804

Сума понадпланових надходжень загального фонду міського бюджету за дев'ять місяців 2018 року склала 2 545 843 грн. Про це поінформувала начальник відділу фінансово-господарського забезпечення Наталія Корляк.

Фото без опису

Саме розгляд проекту рішення стосовно розподілу коштів від перевиконання бюджету став каменем спотикання в засіданні сесії. Група депутатів була категорично проти виділення коштів на встановлення в центрі міста малої архітектурної форми, а саме каплички. Міський голова пояснив, що це буде не культова споруда, а пам’ятка історії, адже в цьому районі міста у 1818 році був побудований храм Успіння Пресвятої Богородиці, зруйнований в 1934 році радянською владою. На цьому місці був німецький цвинтар, і тут невдовзі розпочнуться роботи з ексгумації та перепоховання німецьких солдатів. «Це місце дихає історією», -  підсумував Олександр Наконечний. Начальник Карлівського ВУЖКГ Любов Гончаренко додала, що планується розробити проект благоустрою цієї місцини, що знаходиться в центрі міста. Буде встановлено лавки, пілон з інформацією про історію місцевості, облаштовано зелені зони.

«Не на часі» - головний аргумент, яким керувалися деякі депутати, обговорюючи це питання. Вони запропонували зняти кошти із встановлення МАФу та  спрямувати 140 тис. грн. на встановлення пластикових вікон у ДНЗ №5. Міський голова вніс пропозицію виділити кошти на ДНЗ № 5 на наступній сесії, яка відбудеться в листопаді, тим паче, що сума у 140 тис. грн. на встановлення шістьох пластикових вікон викликає сумніви. Було запропоновано за цей час надати усі розрахунки і визначитися з остаточною сумою.

Після жвавих обговорень, міський голова Олександр Наконечний виніс на голосування проект рішення «Про уточнення показників міського бюджету за рахунок перевиконання доходної частини міського бюджету за 9 місяців 2018 року». За підсумками голосів, рішення не було прийнято. В результаті була «заморожена» подальша робота комунальних підприємств, адже саме за цим рішенням планувалося виділення коштів на реконструкцію вуличного освітлення, ремонт доріг, будівництво водопроводу по вул. Пушкіна – пров. Лісного, придбання та встановлення зупинки очікування громадського транспорту по вул. Радевича, 1, заміна вхідних дверей багатоквартирних будинків тощо.

По інших питаннях порядку денного були прийняті відповідні рішення. Затверджено міську соціальну програму «Забезпеч своє майбутнє», визначено дати святкування села Іванівка та села Солона Балка, внесено зміни до Порядку надання допомоги на оздоровлення військовослужбовцям –учасникам АТО та ООС та ін..

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних