Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулося засідання позачергової сесії.

Дата: 24.06.2019 14:12
Кількість переглядів: 1285

21 червня відбулося засідання 39 позачергової сесії Карлівської міської ради сьомого скликання.

Фото без опису

На порядок денний було винесено 21 питання.

Начальник відділу фінансово-господарського забезпечення Наталія Корляк доповіла, що понадпланові надходження до загального фонду міського бюджету за 5 місяців 2019 року склали 1 596 250 грн., до розподілу – 1 589 000 грн. Було запропоновано виділити кошти Карлівському ВУЖКГ:  1 426 500 грн. на капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини по вул. Радевича в районі центральної лікарні, 93 500 грн. на придбання зупинок та 20 000 грн. на грейдерування проїзної частини вул. Промислової. Також пропонувалося направити кошти на придбання музично-акустичної системи для БДЮТ – 10 000 грн., туристичного тенту для ЗОШ № 4 – 2 000 грн., 10 000 грн. КУ «Спортивне товариство «Карлівка» для підвезення спортсменів на змагання та 27 000 грн. хореографічному колективу «Пірует» для здійснення поїздки на конкурс. Усі спрямування були підтримані депутатським корпусом.

Своїм рішенням депутати надали дозвіл на виготовлення детального плану території зони забудови по вул. Героїв Крут та вул. Гористій, а також детального плану території по вул. Парковій.

Жваву дискусію викликали питання: про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку; про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки на території м. Карлівки. Після тривалого обговорення два перших питання були прийняті. Щодо ставок орендної плати за земельні ділянки на території м. Карлівки, було запропоновано відсоткову ставку від нормативної грошової оцінки землі, зокрема, для городництва залишити 3%, для промисловості збільшити з 3% до 4%, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі збільшити з 5% до 7%, тощо. Каменем спотикання стало збільшення відсоткової ставки для підприємців. Міський голова Олександр Наконечний наголосив, що свого часу рішенням 8 сесії міської ради сьомого скликання від 15.07.2016 року ставка орендної плати за земельні ділянки для підприємницької діяльності була зменшена з 12% до 5%, тобто більше, ніж у 2 рази. Це були своєрідні «податкові канікули» для підприємців. Наразі було запропоновано збільшити ставку лише на 2% - з 5% до 7%. Але рішення не було прийнято. Значна кількість депутатів своїм рішенням «проти» таким чином проголосувала за власні інтереси, а не за наповнення міського бюджету та благо громади.

Не набрало необхідної кількості голосів і питання «Про організаційні заходи щодо буріння артезіанської свердловини з будівництвом водозабірного пристрою та влаштуванням санітарної зони для питних потреб населення на території м. Карлівки в районі парку Героїв, які загинули за свободу та незалежність України».

Депутати затвердили міську Програму «Зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти м. Карлівка», Положення про Молодіжну раду при Карлівській міській раді, взяли до уваги звернення Молодіжної ради щодо завершення будівництва спортивного майданчика по вул. Полтавський шлях, 42/2 та вул. Незалежності, 1.

В ході розгляду питань порядку денного було заслухано звіт начальника КП «Карлівка Новатор» Валерія Фуртаса про роботу підприємства (з повним текстом звіту можна ознайомитися на офіційному сайті Карлівської міської ради в рубриці «Комунальні підприємства» - «КП «Карлівка Новатор»).

Було також заслухано звіт голови постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів та цін, соціального, культурного розвитку, будівництва та підприємництва Валерія Пиляя про використання субвенції за 2018 рік головними розпорядниками коштів. В підсумку міський голова зауважив, що інформація не відображає фактичного використання коштів, а лише їх спрямування, тому не вважає це за звіт і виконання доручення.

В питанні «Різне» очільник міста поінформував присутніх про виконання доручення, даного йому на 38 сесії міської ради щодо вирішення питання трудового архіву. Як повідомив Олександр Наконечний, у відповіді на запит міської ради директор КУ «Трудовий архів територіальних громад Карлівського району» Солодовник Л.О. повідомила, що документи підприємств (установ, організацій), які знаходяться на території Карлівської міської ради не є на балансі Комунальної установи «Трудовий архів територіальних громад Карлівського району», і пропозицію міської ради щодо закупівлі послуг відхилено. В свою чергу міська рада повторно направила лист з проханням повідомити хто є власником архівних документів підприємств, установ, організацій міста Карлівки, і кому саме була передана документація, якщо передача мала місце. Якщо документація не передавалася, міська рада наполягає на виконанні належним чином відповідних зобов’язань, а саме надання архівних довідок громадянам міста Карлівки. В іншому випадку міська рада вимушена буде звернутися з позовною заявою до суду з метою зобов’язати КУ «Трудовий архів територіальних громад Карлівського району» виконувати власні статутні вимоги.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних