A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Питання передачі водоканалу громаді міста

Дата: 14.08.2019 14:59
Кількість переглядів: 949

Про те, що водопостачання та водовідведення - одна з найбільших проблем міста, неодноразово говорилося на засіданнях виконавчого комітету та сесіях Карлівської міської ради.

Фото без опису

Міський голова Олександр Наконечний ще у 2016 році ініціював передачу Карлівської дільниці КП «Полтававодоканал» у власність громади міста. Це питання виносилося на громадські слухання, і більшістю голосів було прийнято рішення рекомендувати сесії міської ради звернутися до Полтавської обласної ради щодо передачі КП «Полтававодоканал» на баланс територіальної громади міста Карлівка. Проте ця ініціатива не була підтримана групою депутатів, і питання залишилося відкритим. Протягом наступних років міський голова неодноразово звертався до депутатського корпусу з питанням передачі водоканалу, підкреслюючи, що  ситуація, коли водоканалом відає не міська, а обласна влада, є абсурдною і аж ніяк не йде на користь ні комунальникам, ні споживачам комунальних послуг. Олександр Наконечний постійно наголошував, що процес передачі водоканалу у власність громади неминучий, та, якщо зволікати, то в подальшому вирішення цих проблем вимагатиме використання значно більших ресурсів, адже інфраструктура мереж водопостачання та водовідведення тільки нищиться, а не оновлюється і не поліпшується. Але та ж сама група депутатів блокувала усі рішення.

Наразі ініціатором передачі комунальних підприємств стала Полтавська ОДА. Питання передачі майна «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» з обласної комунальної власності в місцеву було розглянуто на нараді Полтавської облдержадміністрації 24 липня 2019 року. Для опрацювання в профільних комісіях Карлівській міській раді було надано інформаційні матеріали  щодо технічного та економічного стану виробничих дільниць, потреби в коштах на поліпшення технічного стану майна, орієнтовного рівня тарифів на комунальні послуги.

На сесії міської ради потрібно буде прийняти один з видів рішення:

  • або про надання згоди щодо прийняття майна обласних комунальних підприємств, що знаходиться на території територіальної громади до комунальної власності територіальної громади;
  • або про надання згоди на передачу майна обласних комунальних підприємств, що знаходиться на території територіальної громади до комунальної власності іншої територіальної громади за умови укладення договорів про міжмуніципальну співпрацю на умовах обов’язкового співфінансування.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних