A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської ОДА інформує

Дата: 20.08.2019 13:00
Кількість переглядів: 708

За даними УкрГідрометцентру, впродовж другої половини серпня у Полтавській області переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Саме тому необхідно неухильно дотримуватися вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства у лісових масивах, на торфовищах і сільгоспугіддях та, особливо, утриматися від спалювання трави, сухостою, сміття та стерні після завершення збирання сільськогосподарських культур!

Зауважимо, що на сьогоднішній день дуже гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття.

Незважаючи на заборони, щороку із завидною постійністю на полях спалюється стерня або солома після збирання врожаю, що призводить до збіднення вмісту гумусу в ґрунті, знищення біорізноманіття, тваринного світу, виникає загроза виникнення пожеж в полезахисних лісових смугах, лісах, а іноді й травмування або загибелі людей.

При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність ґрунту. Разом з стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки, а на їх місце приходять патогенні мікроорганізми та бур`яни.

Спалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, приносить значну шкоду навколишньому середовищу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.