A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Спалювати листя заборонено!

Дата: 21.10.2019 13:30
Кількість переглядів: 625

З приходом осені жителі міста активізувались щодо незаконного спалювання сухого листя і рослинних залишків на своїх присадибних ділянках та на центральних вулицях.

Фото без опису

Спалювання листя є порушенням ст. 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», ст.17,18 та 42 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою в місті Карлівці. Відповідальність за порушення цих норм передбачена ст. 77 адміністративного кодексу України. Ця стаття передбачає накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі виявлення порушень покарання буде здійснюватись згідно чинного законодавства. Фіксування факту правопорушення (спалювання листя, залишків сухої рослинності) та складання протоколів про адміністративні правопорушення, в тому числі за статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» на осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності, здійснюють уповноважені на те посадові особи органів поліції.

Оформлені належним чином адміністративні матеріали направляються органами поліції до органу місцевого самоврядування для притягнення винних осіб до відповідальності.

Увага!!! Шановні жителі м. Карлівки! Давайте разом не допускати спалювання листя та рослинних залишків, адже це несе чималу шкоду здоров’ю людини та природі.

Компостування є природним видом перебігу органічних речовин, завдяки якому товстий килим опалого листя з легкістю перетворюється на цінне органічне добриво. Тому, якщо ви володієте приватним будинком, то найкращий шлях боротьби з залишками рослинності – їх прикопування або компостування. Листя та всі трав’яні відходи – це продукт, який може перегнивати, добре розкладається в землі і є чудовим добривом для грядок.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних