A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Що треба знати про новий коронавірус 2019-nCoV

Дата: 19.03.2020 09:35
Кількість переглядів: 692

 

Новий коронавірус 2019 року (2019-nCoV) — це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань у людей та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року.

Механізм зараження, шляхи та фактори передачі інфекції, спричиненої 2019-nCoV - передача вірусу від людини до людини можлива крапельним, повітряно-пиловим, фекально-оральним та контактно-побутовим шляхами; передача вірусу від тварини до людини можлива контактним шляхом та при вживанні сирих або недостатньо термічно оброблених м’ясних продуктів.

До осіб у яких можна запідозрити інфікування коронавірусом (2019-nCoV) відносяться пацієнти у яких  за 14 днів до початку захворювання наявна історія подорожі або проживання в країнах де зареєстровані випадки даного захворювання, близький фізичний контакт з особою, що має підтверджений випадок інфекції 2019-nCoV,  або мають прояви  гострого респіраторного захворювання: гарячка, кашель, задишка (ускладнене дихання).

Щоб знизити ризик інфікування коронавірусом необхідно дотримуватись правил особистої гігієни: мити часто руки з милом та обробляти дезінфекційними засобами з вмістом спирту, не торкатися до обличчя руками на час перебування в місцях загального користування. Регулярно здійснювати вологе прибирання в житлових приміщеннях. Дезінфікувати особисті речі.

Під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс серветкою та відразу мити руки, тримайтеся на відстані від людей,  в яких кашель та підвищена температура.  Поважати особистий простір: уникати натовпу, триматися  дистанцію не менше 1 метра на відстані від людей, зокрема тих хто кашляє або чхає.

Під час приготування їжі термічно обробляти м’ясні продукти, яйця.

Використання медичної маски необхідне при проявах гострої респіраторної інфекції, при догляді за хворою людиною.

Якщо у Вас з’явилися прояви гострої  респіраторної інфекції необхідно звернутися до сімейного лікаря за медичною допомогою.

На час встановлення карантину залишатися вдома та обмежити перебування в місцях скупчення людей.

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.