A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує

Дата: 26.03.2020 10:01
Кількість переглядів: 844

Українцям не будуть нараховувати пеню та штрафи за невчасну сплату за житлово-комунальні послуги. На період карантину виплата усіх державних соціальних гарантій здійснюється за графіком .

Фото без опису

Українцям не будуть нараховувати пеню та штрафи за невчасну сплату за житлово-комунальні послуги.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (СОУЮ-19)» запроваджено норму, згідно якої на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (СОУЮ-19), та протягом ЗО днів з дня його відміни забороняється:

  • нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;
  • припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Крім того, звертаємо увагу, шо несплата за житлово-комунальні послуги не тягне за собою припинення житлових субсидій чи пільг. Тобто у разі наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг виплата субсидій та пільг припинятись не буде.

Враховуючи ситуацію шо склалася в країні, просимо усіх громадян, в першу чергу похилого віку, на період дії карантину утриматись від відвідування банківських установ та поштових відділень для оплати житлово- комунальних послуг.

Оплату' житлово-комунальних послуг можливо здійснити дистанційно через особисті кабінети комунальних служб на їх офіційних сайтах та інтернет- банкінг банківських установ, де у вас відкрито рахунок.

Всім одиноким громадянам, які перебувають на обслуговуванні в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг), оплата за комунальні послуги буде проведена соціальними робітниками.

На період карантину виплата усіх державних соціальних гарантій здійснюється за графіком 

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з рай(міськ)управліннями соціального захисту населення та Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області вживаються всі необхідні заходи для забезпечення виплати соціальних допомог, компенсацій, субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі на період карантину в плановому режимі.

17 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної  хвороби (СОVID-19)». Ним визначено, що з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення.

Тобто термін подачі документів на призначення державних соціальних гарантій із березня 2020 року продовжується від дня припинення карантину на строк його встановлення, а саме до 26 квітня 2020 року. Тому звертатися до територіальних управлінь соціального захисту населення в період карантину не потрібно.

Сім’ї, яким необхідно подати у березні поточного року заяву з відповідним пакетом документів для призначення державних соціальних допомог, зможуть реалізувати таке право після закінчення карантину до 26 квітня. В такому разі державні соціальні гарантії будуть призначені з березня поточного року.

Звертаємо увагу, що заява про призначення державної допомоги при народженні дитини, а також заява про призначення житлової субсидії разом із декларацією про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, можливо подати в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через офіційний вебсайт Міністерства соціальної політики України (допомога при народженні дитини – https://e-services.msp.gov.ua/ ; житлова субсидія – https://subsidii.mlsp.gov.ua/ ) або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Заява про призначення житлової субсидії разом із декларацією також можуть бути надіслані на адресу територіального управління соціального захисту населення поштою.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних