Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Уряд вніс зміни до карантинних обмежень

Дата: 09.04.2020 15:52
Кількість переглядів: 537

Уряд опублікував постанову про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 11 березня № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Фото без опису

Відповідний документ з додатками опублікований на Урядовому порталі.

Зокрема визначено, що "особи, які здійснюють перетин державного кордону (крім осіб, які є працівниками дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою)" підлягають обов’язковій госпіталізації до обсерваторів (ізоляторів).

Також постановою визначений порядок обов’язкової госпіталізації таких осіб до обсерваторів (ізоляторів).

Визначено також, що місцеві органи влади мають право здійснювати видатки на проживання осіб у обсерваторах за рахунок коштів місцевих бюджетів (зокрема резервного фонду цих бюджетів).

Також у постанові доповнено перелік об'єктів, яким дозволено працювати на час карантину - це об'єкти поштової та кур'єрської діяльності; будівельних робіт; заклади торгівлі будівельними матеріалами; хімчистки.

Крім того, у постанові визначено, що не потребують самоізоляції люди старші 60 років, якщо вони є: держслужбовцями, депутатами всіх рівнів, міськими головами, суддями та іншими особами, на яких поширюється дія закону "Про запобігання корупції"; військовослужбовцями та працівниками ЗСУ, інших законних військових формувань та правоохоронних органів; особи, які здійснюють заходи щодо запобігання поширенню COVID-19.

Також не потребують самоізоляції особи старше 60 років, які забезпечують діяльність підприємств у сферах: енергетики, хімічної промисловості, танспопту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонної промисловості.

Крім того, не потребують самоізоляції особи старше 60 років, які надають послуги у сферах життєзабезпечення населення та у сферах виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров'я.

Не потребують самоізоляції і літні люди, які є працівниками рятувальних, комунальних, аварійних служб та служб екстреної допомоги населенню, стратегічних підприємств та об'єктів потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня ввечері Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін вніс зміни до постанови про запобігання поширенню COVID-19 та опублікував інфографіку з вищеописаними нормами.

Як відомо, уряд з 6 квітня запровадив додаткові заходи із запобігання розповсюдженню коронавірусної хвороби. Зокрема, було заборонено перебувати в громадських місцях без засобів індивідуального захисту.

Також заборонено переміщення групою більш як двоє осіб, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності, спортивних та дитячих майданчиків.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних