A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

На час карантину передбачена допомога по частковому безробіттю від держави

Дата: 10.04.2020 10:11
Кількість переглядів: 739

Звернутися до служби зайнятості для призначення такої допомоги працівникам можуть роботодавці – суб’єкти малого та середнього підприємництва, якщо виробництво зупинене (скорочене) через карантин .

       30 березня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)», 2 квітня його підписав Президент.                                                                                     Зокрема, внесені й зміни до Закону України «Про зайнятість населення»: передбачена виплата допомоги з часткового безробіття під час карантину. Закон захищає суб’єктів малого та середнього підприємництва та їх найманих працівників. Йдеться не про звільнення працівника, а про виплату йому допомоги від держави на період вимушеного простою.

            Це стосується тих роботодавців, які займаються виробництвом.

Допомога передбачена у разі втрати найманими працівниками частини заробітної плати «внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України».

Право на допомогу з часткового безробіття мають застраховані особи, з якими офіційно оформлено трудові відносини, крім пенсіонерів. Для призначення такої допомоги роботодавець має звернутися до служби зайнятості населення.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.