Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує

Дата: 28.05.2020 13:39
Кількість переглядів: 1062

Забезпечення засобами реабілітації в умовах карантину.

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року  № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» дозволено роботу суб'єктів господарювання щодо виготовлення та реалізації технічних та інших засобів реабілітації, що дає змогу забезпечувати осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення необхідними засобами реабілітації.

З огляду на вищезазначене та з метою недопущення погіршення в період карантину стану здоров'я та умов життєдіяльності осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю повідомляємо наступне.

При необхідності забезпечення засобами реабілітації у разі первинного забезпечення особисто або засобами поштового зв'язку до Управління необхідно подати копії наступних документів:

заява на забезпечення необхідними засобами реабілітації;

паспорт або свідоцтво про народження (для дітей віком до 14 років);

висновок медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю (для дітей з інвалідністю - висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК)) у разі, коли особа вперше звертається до місцевих органів соціального захисту населення або змінюється група і причина інвалідності;

індивідуальна програма реабілітації (для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб та осіб з інвалідністю, група яких установлена до 1 січня 2007 року як безстрокова або строк дії якої не закінчився);

копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;

рішення військово-лікарської комісії або висновок ЛКК (для постраждалих внаслідок АТО, яким не встановлено інвалідність);

витяг з наказу командира військової частини або довідка про обставини травми, видана командиром військової частини, з відомостями про участь в АТО (для постраждалих внаслідок АТО, яким не встановлено інвалідність);

довідка про реєстрацію місця проживання для дітей, у тому числі дітей з інвалідністю, віком до 16 років, та осіб, паспорти яких не містять відомостей про реєстрацію місця проживання (крім бездомних осіб);

довідка з місця роботи, служби або навчання особи з інвалідністю або іншої особи (для осіб, які працюють, служать, навчаються);

посвідчення про взяття на облік (для бездомних осіб).

Законний представник особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи подає документи, що підтверджують його особу та повноваження.

У разі повторного звернення подається або надсилається засобами поштового зв’язку: заява про необхідність забезпечення засобами реабілітації та копія висновку медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю (для дітей з інвалідністю - висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК)) у разі, коли було змінено або подовжено групу і причину інвалідності та індивідуальну програму реабілітації (для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб та осіб з інвалідністю, група яких установлена до 1 січня 2007 року як безстрокова або строк дії якої не закінчився), в яких зазначаються показання для забезпечення засобами реабілітації.

Пунктом 6 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321 передбачено використання електронного каталогу-класифікатора ТЗР, який формується Українським науково-дослідним інститутом протезування, протезобудування та відновлення працездатності відповідно до класифікаційних угруповань за функціональними та конструктивними ознаками зазначених засобів  для реалізації можливостей вибору ТЗР особою з інвалідністю. 

У зазначених категорій громадян є можливість самостійно обрати необхідний технічний засіб реабілітації, у відповідності до медичним показань, зазначених в індивідуальний програмі реабілітації чи довідці ЛКК за посиланням: http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs/CatalogTZR/Content.

Заяви разом з пакетом документів необхідно подати чи надіслати за адресою управління: 39500, м.Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54а.

У разі необхідності термінового забезпечення технічними засобами реабілітації пропонуємо звернутися до Карлівського територіального центру надання соціальних послуг за адресою: м. Карлівка, вул. Радевича,1 або м. Карлівка, пров. Спартака,2 чи за телефонами: (05346) 23093,  (05346) 21362, (05346) 22336.

За більш детальною інформацією та для отримання роз’яснень щодо забезпечення засобами реабілітації просимо телефонувати за номером: (05346) 24030.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних