A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформує

Дата: 28.05.2020 13:39
Кількість переглядів: 1030

Забезпечення засобами реабілітації в умовах карантину.

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року  № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» дозволено роботу суб'єктів господарювання щодо виготовлення та реалізації технічних та інших засобів реабілітації, що дає змогу забезпечувати осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення необхідними засобами реабілітації.

З огляду на вищезазначене та з метою недопущення погіршення в період карантину стану здоров'я та умов життєдіяльності осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю повідомляємо наступне.

При необхідності забезпечення засобами реабілітації у разі первинного забезпечення особисто або засобами поштового зв'язку до Управління необхідно подати копії наступних документів:

заява на забезпечення необхідними засобами реабілітації;

паспорт або свідоцтво про народження (для дітей віком до 14 років);

висновок медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю (для дітей з інвалідністю - висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК)) у разі, коли особа вперше звертається до місцевих органів соціального захисту населення або змінюється група і причина інвалідності;

індивідуальна програма реабілітації (для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб та осіб з інвалідністю, група яких установлена до 1 січня 2007 року як безстрокова або строк дії якої не закінчився);

копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;

рішення військово-лікарської комісії або висновок ЛКК (для постраждалих внаслідок АТО, яким не встановлено інвалідність);

витяг з наказу командира військової частини або довідка про обставини травми, видана командиром військової частини, з відомостями про участь в АТО (для постраждалих внаслідок АТО, яким не встановлено інвалідність);

довідка про реєстрацію місця проживання для дітей, у тому числі дітей з інвалідністю, віком до 16 років, та осіб, паспорти яких не містять відомостей про реєстрацію місця проживання (крім бездомних осіб);

довідка з місця роботи, служби або навчання особи з інвалідністю або іншої особи (для осіб, які працюють, служать, навчаються);

посвідчення про взяття на облік (для бездомних осіб).

Законний представник особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи подає документи, що підтверджують його особу та повноваження.

У разі повторного звернення подається або надсилається засобами поштового зв’язку: заява про необхідність забезпечення засобами реабілітації та копія висновку медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності для осіб з інвалідністю (для дітей з інвалідністю - висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК)) у разі, коли було змінено або подовжено групу і причину інвалідності та індивідуальну програму реабілітації (для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю) або висновок ЛКК (для інших осіб та осіб з інвалідністю, група яких установлена до 1 січня 2007 року як безстрокова або строк дії якої не закінчився), в яких зазначаються показання для забезпечення засобами реабілітації.

Пунктом 6 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321 передбачено використання електронного каталогу-класифікатора ТЗР, який формується Українським науково-дослідним інститутом протезування, протезобудування та відновлення працездатності відповідно до класифікаційних угруповань за функціональними та конструктивними ознаками зазначених засобів  для реалізації можливостей вибору ТЗР особою з інвалідністю. 

У зазначених категорій громадян є можливість самостійно обрати необхідний технічний засіб реабілітації, у відповідності до медичним показань, зазначених в індивідуальний програмі реабілітації чи довідці ЛКК за посиланням: http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs/CatalogTZR/Content.

Заяви разом з пакетом документів необхідно подати чи надіслати за адресою управління: 39500, м.Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54а.

У разі необхідності термінового забезпечення технічними засобами реабілітації пропонуємо звернутися до Карлівського територіального центру надання соціальних послуг за адресою: м. Карлівка, вул. Радевича,1 або м. Карлівка, пров. Спартака,2 чи за телефонами: (05346) 23093,  (05346) 21362, (05346) 22336.

За більш детальною інформацією та для отримання роз’яснень щодо забезпечення засобами реабілітації просимо телефонувати за номером: (05346) 24030.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних