A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформує відділ державного архітектурно-будівельного контролю

Дата: 13.08.2020 11:09
Кількість переглядів: 972

 «Будівельна амністія» триває!!!

Фото без опису

Із початку дії «будівельної амністії» відділом державного архітектурно –будівельного контролю апарату Карлівської міської ради  прийнято 54 позитивних рішень щодо введення в експлуатацію об’єктів самочинного будівництва.

Реалізацією свого права на узаконення самобудів звернулись мешканці м.Карлівки , с. Солоної Балки та с.Іванівка .

Нагадаємо, «будівельна амністія» була запроваджена для впорядкування сектору нерухомості в Україні. Громадянам, які з різних причин (необізнаність, територіальна недоступність тощо) своєчасно не оформили своє будівництво, надано можливість привести до ладу документацію на вже зведені будинки та споруди. Йдеться саме про індивідуальні (садибні) житлові, садові, дачні будинки, господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 м², які були збудовані з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року, а також будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року.

«Будівельна амністія» запрацювала з набранням чинності Порядком № 158, що був затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 3 липня 2018 року.

За спрощеною процедурою прийняття об’єктів в експлуатацію здійснюється безоплатно, а штрафні санкції за виконання будівельних робіт без отримання документів не застосовуються.

Для того, щоб легалізувати самочинно збудовану нерухомість за механізмом «будівельної амністії» замовнику треба подати до органів держархбудконтролю через ЦНАП заяву про прийняття такого об’єкта в експлуатацію, підписану ним і співвласниками земельної ділянки та об’єкта (якщо такі є). А також наступні документи:

·        примірник заповненої декларації;

·        засвідчену копію технічного паспорта з інформацією щодо можливості його надійної та безпечної експлуатації;

·        засвідчену копію документа про право власності чи користування земельною ділянкою;

Форми необхідних документів знаходяться на офіційному сайті ДАБІ в розділі «Бланки документів».

Рішення про реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації стане підставою для укладення договорів про постачання до об’єкта необхідних для його функціонування ресурсів – води, газу, тепла, електроенергії та оформлення права власності на нього.

Отримати необхідну консультативну та практичну допомогу щодо застосування норм Порядку, зокрема при заповненні декларації та інших бланків необхідних документів, громадяни можуть у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) за адресою вулиця Полтавський шлях, 42/2 – Б, Карлівка, Полтавська область.

 Тому, шановні громадяни м.Карлівки, с.Іванівка та с. Солона Балка,  закликаємо Вас  не зволікати з  наданою можливістю .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних