A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Суд ухвалив

Дата: 15.11.2017 16:40
Кількість переглядів: 824

Харківський апеляційний адміністративний суд ухвалив залишити без змін постанову Полтавського окружного адміністративного суду щодо визнання протиправним та скасування рішення про реєстрацію земельної ділянки в м. Карлівка (стадіон) за Карлівською районною радою.

20 липня 2017 року Полтавський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Карлівського районного управління юстиції про реєстрацію права власності на земельну ділянку в м. Карлівка по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон) за  територіальною громадою Карлівського району в особі Карлівської районної ради.

Не погоджуючись з судовим рішенням, Карлівська районна рада звернулася з Апеляційною скаргою.

Дослідивши матеріали справи, апеляційним судом встановлено, що саме Карлівська міська рада, як уповноважений законом орган, вправі розпоряджатися землями, які знаходяться в межах даного міста і вправі звертатися за реєстрацією права власності на землі, які розташовані в межах даного міста, в тому числі і за реєстрацією земельної ділянки по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон). 

В ході розгляду справи було встановлено, що питання про передачу в комунальну власність територіальній громаді Карлівського району в особі Карлівської районної ради даної земельної ділянки на розгляд сесії міськради не виносилося, відповідні рішення не приймалися. Також жодних заяв чи рішень щодо здійснення реєстрації права власності на зазначену земельну ділянку за територіальною громадою Карлівського району в особі Карлівської районної ради міська рада, як власник земельної ділянки, на підставі ст. 83 Земельного кодексу України, не подавала.

Потрібно зауважити, що  постановою Полтавського окружного адміністративного суду, яка набрала законної сили 11.01.2016 року, було визнано законне право територіальної громади м. Карлівка в особі Карлівської міської ради на земельну ділянку по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон). Також суд своїм рішенням зобов’язав Реєстраційну службу Карлівського районного управління юстиції (керівник Світлик Я.В.)  зареєструвати дану ділянку за міськрадою. Але всупереч цьому рішенню, вже 15.01.2016 року Реєстраційна служба Карлівського районного управління юстиції зареєструвала цю земельну ділянку за районною радою.

З огляду на це, колегія суддів погодилася з висновками суду першої інстанції, що державний реєстратор Реєстраційної служби Карлівського районного управління юстиції незаконно прийняв рішення про реєстрацію земельної ділянки по вул. Полтавський Шлях, 83 (стадіон) за Карлівською районною радою. Апеляційна скарга Карлівської районної ради залишена без задоволення. Постанова Полтавського окружного адміністративного суду від 20.07.2017 року залишена без змін.

Наразі триває судовий розгляд аналогічної справи щодо протиправної реєстрації за районною радою земельної ділянки по вул. Заводська, 1 (паливний склад).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.