A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

В Карлівці відбулися акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги

Дата: 10.01.2021 11:32
Кількість переглядів: 651

10 січня близько тридцяти мешканців Карлівської громади зібралися на десяту годину ранку біля адмінбудівлі міської ради аби висловити свою незгоду із тарифами, що запроваджуються з 2021 року.

Фото без опису

Карлівчани вимагали скасувати плату за транспортування газу та знизити ціну на сам газ, а також скасувати рішення про підвищення цін на комунальні послуги.  Разом з тим – звернутися до АТ «Полтавагаз» з проханням надати роз’яснення щодо якості газу, який постачається. Адже лічильник «крутить» добре, а тепла не дає.

До мешканців громади звернувся міський голова Петро Світлик, який повідомив, що міською радою підготовлено звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо недопущення збільшення тарифу на послуги розподілу природного газу та скасування абонентської плати на транспортування газу. Також у зверненні вимагається скасувати підвищення тарифів на комунальні послуги, зокрема на енергоносії та водопостачання.

Петро Світлик зачитав проєкт звернення, та зазначив, що рішення прийматиметься на засіданні другої позачергової сесії міської ради восьмого скликання, яке відбудеться 15 січня 2021 року, після чого звернення буде направлено адресатам. Також він поінформував, що будуть направлені листи до інших органів місцевого самоврядування з проханням підтримати Карлівську міську раду і також  прийняти відповідні звернення.   

 

Більш рішуче були налаштовані учасники акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги, які зібралися цього ж дня о дванадцятій годині.

Участь взяли більше 50 мешканців. До них долучилися депутати міської ради восьмого скликання Наталія Пащенко, Юрій Бігдан, Володимир Омельченко, Володимир Пиляй.

Учасники акції, крім вимог скасування абонентської плати на транспортування газу та зниження тарифів на комунальні послуги, закликали до більш активних дій, якщо їх не почують - перекрити дорогу Полтава-Красноград.

На підтримку сьогоднішньої акції протесту міський голова Петро Світлик зачитав підготовлене звернення депутатів міської ради, яке буде винесено на розгляд сесії 15 січня 2021 року. Також він звернувся з проханням до всіх і надалі не бути пасивними та захищати свої конституційні  права мирними зібраннями. Зі свого боку запевнив, що буде відстоювати інтереси громади на всіх рівнях.

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Карлівської міської ради Полтавської області до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

   Ми, громада міста Карлівки Полтавської області, в особі депутатів Карлівської міської ради, усвідомлюючи свій обов’язок та розуміючи складність соціально-економічної, епідеміологічної ситуацій в країні, які призвели до катастрофічного зубожіння населення, висловлюємо своє незадоволення державною політикою у частині встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги та звертаємося  з вимогою невідкладно переглянути їх.

    Станом на 01.01.2021 року тарифи на комунальні послуги досягли захмарного рівня, і  більшість населення знаходиться перед вибором без вибору:  платити здирницькі тарифи та економити на їжі або опинитись перед небезпекою втрати майна та житла, Такий розмір тарифу  ляже непомірним тягарем особливо на соціально незахищені верстви населення та пенсіонерів, які і так знаходяться на межі виживання, обираючи між опаленням та продуктами харчування. Більшість людей не зможуть оплатити квитанції  за газ,  і країна опиниться перед прірвою кризи неплатежів.

    Кабінет Міністрів України неодноразово зазначав, що високі тарифи є вимогою міжнародних кредитних інституцій, проте очевидним є і катастрофічна корумпованість тарифів на послуги ЖКГ та їх складові на користь фінансово-олігархічних груп.

   Непрозорий характер формування та затвердження тарифів, протизаконні дії незаконного регулятора НКРЕКП та монопольне становище енергопостачальників в підсумку призвели до невмотивованого та злочинного зростання цін. Вважаємо неприпустимим затвердження Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, тарифу на комунальні послуги для мешканців громад без відповідних попередніх консультацій з органами місцевого самоврядування, Асоціацією міст України, а тим більш – без урахування реальних життєвих обставин людей.

    Вважаємо необгрунтованим і несправедливим рішення  НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги транспортування природного газу для населення, адже українці самі проводили трубопроводи для постачання блакитного палива до своїх осель. Крім цього, якість газу,  який подається до людських осель, залишається бути кращою.

    Ми, депутати Карлівської міської ради, вважаємо, що таке підвищення тарифів є недопустимим, оскільки призведе до негативних фінансових та соціальних наслідків для жителів  громади, особливо в сьогоднішніх умовах пандемії Covid-19.

   Ми, депутати Карлівської  міської ради, волею наших виборців, зобов’язуємо Кабінет Міністрів України виконати наступні вимоги:

  1. Зупинити підвищення тарифів з 1 січня 2021 року.
  2. Скасувати рішення  НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги транспортування природного газу.
  3.  Привести тарифи на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованих.
  4.  Запровадити прозорі механізми тарифоутворення.
  5.  Зобов’язати енергопостачальників встановлювати виключно поквартирні прилади обліку води, тепла та газу.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних