Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Підсумки тижня

Дата: 22.01.2021 17:04
Кількість переглядів: 465

За підсумками роботи міської ради в період з 18 по 22 січня.

Фото без опису

На початку тижня міський голова Петро Світлик провів розпорядчу нараду, в ході якої  були опрацьовані організаційні питання. Надані доручення скласти план роботи міської ради на рік, а також розробити проєкт  Програми соціально-економічного розвиту Карлівської міської ради на 2021 рік, Стратегію розвитку та Статут Карлівської громади, залучивши до обговорення депутатський корпус та громадськість.

 

 

18 січня плідно працювала депутатська комісія з розгляду питання затвердження Регламенту Карлівської міської ради восьмого скликання. Із двох варіантів - той, що розробила міська рада і який надала депутатська група, був складений один нормативно-правовий документ, який чітко прописує порядок скликання та діяльності сесій міської ради, підготовки і розгляду нею рішень про затвердження порядку денного сесії та з інших процедурних питань, а також порядок роботи сесії, її органів, підготовки та ведення пленарних засідань, розгляду та прийняття рішень тощо.

Як поінформувала начальник юридичного відділу міської ради Ірина Степанюк, в проєкті, який був запропонований депутатами, п.7 ч.11 Регламенту не відповідає законодавству. Проте, не зважаючи на це зауваження, депутати погодили документ та винесли на затвердження сесії.

 

Під головуванням першого заступника міського голови Юрія Ткачова 19 січня відбулась робоча нарада з питання діяльності комунальних підприємств на території старостинських округів та збереження зайнятості людей. В ході обговорення було врегульовано низку питань та намічено подальші дії. Вирішено вивчити громадську думку щодо вибору комунального обслуговування в старостинських округах.

 

В середу, 20 січня, депутати працювали в комісіях. Спершу відбулося засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку, соціальної політики, освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту. Далі працювала спільна комісія, на якій депутати шукали юридично правильний вихід із ситуації, в результаті якої працівники установ, в яких триває процес ліквідації або реорганізації  не отримують заробітну плату з першого січня 2021 року.

 

21 січня перед початком сесійного засідання депутати знову зібралися, аби остаточно вирішити питання процедури  виплати заробітної плати працівникам установ. Після тривалих обговорень прийшли до одностайного висновку – міська рада повинна гарантувати соціальні виплати працівникам усіх установ, але як це зробити в правовому полі знову визначено не було.

 

Крапку в цьому питанні поставили на другому засіданні другої позачергової сесії міської ради. В ході засідання робоча група запропонувала проєкт рішення, в якому зазначено, що структура, чисельність та штатний розпис відділу освіти, молоді та спорту Карлівської міської ради затверджується тимчасово з 01.01.2021 р. Новий штатний розпис буде діяти з 01.04.2021 р. Згідно штатних розписів працівникам буде здійснено усі виплати та забезпечено переведення відповідно до штатного розпису з 01.01.2021 року.

По аналогії сформовано рішення по іншим установам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних