A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

ПАТРОНАТ - ТИМЧАСОВА ДОПОМОГА ДІТЯМ, ЯКІ ЗАЗНАЛИ ТРУДНОЩІВ

Дата: 08.04.2021 09:20
Кількість переглядів: 1023

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 року №148 затверджено “Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сімї патронатного вихователя (далі - Порядок), яким визначено механізм запровадження захисту прав дитини, яка тимчасово не може проживати з батьками або законними представниками.

       Відповідно до Порядку патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Сім’я патронатного вихователя – сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі. Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають досвід виховання дітей у сім’ї (окрім осіб, зазначених у статті 212 Сімейного кодексу України).

Скільки дітей може бути одночасно влаштовано під патронат?

Одночасно під патронат (в одну патронатну сім’ю) влаштовуються виключно діти (не залежно від їхньої кількості), які є братами-сестрами або до влаштування під патронат проживали в одній родині. Це принципово, тільки так можна здійснювати індивідуальний догляд, який відповідає потребам дитини. Термін перебування дитини під патронатом має бути максимально використаний для подолання наслідків.

Скільки дитина може перебувати в патронатній сім’ї?

Термін перебування дитини у патронатній сім’ї залежить від потреб дитини та обставин, що спричинили влаштування дитини, але орієнтовно становить від 1 до 6 місяців відповідно до вимог статей 252-253 Сімейного кодексу України. На період перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя за нею зберігається право на аліменти, пенсію у зв’язку із втратою годувальника, інші соціальні виплати, які вона мала до влаштування в сім’ю патронатного вихователя.

Фінансування патронатних сімей

Фінансування сімей патронатних вихователів передбачає оплату послуг зі здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

За додатковою інформацією про сімейний патронат, роль та функції батьків у патронаті,  перелік необхідних документів  звертайтеся  до  служби  у  справах  дітей  виконавчого комітету Карлівської міської ради за   адресою:  м.Карлівка, вул.Полтавський шлях, 54, тел. (+3805346) 2-22-57 або до КУ "Центр надання соціальних послуг" Карлівської міської ради за адресою: м.Карлівка, пров. Спартака, 2.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних