A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

В Попівському старостинському окрузі відбулися мітинги з нагоди76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 10.05.2021 18:57
Кількість переглядів: 656

В ці дні урочистої пам'яті кожна громада, кожне місто та село низько вклоняється героям, полеглим в боях за Батьківщину, героям, які живуть в мирний час, які захищають кордони на сході України.

Фото без опису

Два мітинги з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня відбулися і в Попівському старостинському окрузі.

 

Із закликом до присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої війни звернулись міський голова Петро Світлик, староста округу Віктор Борисенко, голова міської організації ветеранів Микола Рєзнік, заступник голови Полтавської райдержадміністрації Олександр Солодовник.

Петро Світлик  щиро подякував за подвиг тим, хто пройшов горнило війни з нацизмом, дякував за приклад для наслідування тим, хто боронить нині кордони держави і наголошував на безцінності мирного неба над головою та рідної землі під ногами.

На урочистостях також були присутні депутати міської ради Юрій Улько, Віра Бабич, Наталія Турчак, директор товариства «Промінь» Микола Копилець та настоятель Ілліїнського храму ієрей Олександр Мовчан.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

 

Колихав вітер гілки дерев, і стояла повна тиша, коли ведучі заходів зачитували імена загиблих ветеранів-односельців. Кожен, хто був присутнім на мітингах, чекав, коли прозвучить рідне прізвище, адже немає в селі такої родини, яка б не втратила на тій війні когось із близьких.

Священну пам’ять про односельців, що полягли на фронтах Другої світової війни вшанували покладанням квітів до пам’ятника загиблим героям війни та до меморіалу.

 

Настоятель Ілліїнського храму ієрей Олександр Мовчан відправив панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

 

Того ж дня староста Попівського округу Віктор Борисенко та депутати міської ради Юрій Улько і Віра Бабич поклали квіти до могил невідомих солдат та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних