A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася презентація оновленого закладу КУ "Карлівський інклюзивно-ресурсний центр"

Дата: 14.05.2021 17:00
Кількість переглядів: 1106

14 квітня у Карлівській об’єднаній територіальній громаді відбулася  презентація оновленого закладу  КУ "Карлівський інклюзивно-ресурсний центр", який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Інклюзивно-ресурсний центр у м. Карлівка запрацював ще у серпні 2019 році. Відповідно до рішення  сесії від 15 січня  2021 року  засновником КУ «Карлівський інклюзивно-ресурсний центр» стала Карлівська міська рада. Для створення комфортних умов роботи Центру в колишній адмінбудівлі міської ради проводено  косметичний ремонт кабінетів. Для занять з вихованцями центру в новому приміщенні обладнано ресурсну кімнату,  кабінети практичного психолога, вчителя-логопеда, які оснащено відповідними засобами, предметно-ігровим, розвивальним та корекційним середовищем.  Крім того, фахівцями центру спільно з міською радою підготовлено проект «Створення сенсорної кімнати «Безмежний світ відчуттів», який бере  участь у конкурсі проектів «Наша громада».

Під керівництвом директора ІРЦ Ірини Непоради допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися практичні психологи - Воронцова Світлана Сергіївна, Шпак Юлія Петрівна та вчителі- логопедии - Коплік Світлана Павлівна та Гуня  Людмила Адольфівна.  Також у закладі здійснюватимуть консультування, методичний супровід педагогічних працівників закладів освіти з питань організації інклюзивного навчання та батьків дітей з особливими освітніми потребами щодо особливостей організації надання психолого-педагогічної допомоги. Забезпечуватимуть інформаційно-просвітницьку діяльність з питань організації надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами. На даний час заклад відвідує 60 дітей віком від 4 до 13 років.

На презентацію оновленого закладу цього дня завітали міський голова Петро Світлик, перший заступник міського голови Юрій Ткачов, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентина Пушкарьова,  депутати міської ради Михайло Кобченко, Володимир Кравцов, Лариса Гаврись, Мартинівський сільський голова Віктор Котенко, заступник Ланнівського сільського голови Сергій Чухрай,  а також батьки вихованців. У своїх виступах гості зазначили на важливості центру та запевнили, що і надалі сприятимуть ефективній діяльності ІРЦ для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти.

Подібні заклади є вкрай необхідні, адже важливо давати дітям можливість проявлятися та ставати повноцінними членами суспільства.

Інклюзивно-ресурсний центр працює за адресою: м. Карлівка, вулиця Полтавський шлях,54.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних