A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Збережемо бджіл!

Дата: 28.05.2021 13:22
Кількість переглядів: 484

З розвитком сільського господарства, з’явилося багато нових методів обробітку сільськогосподарських культур та нових видів пестицидів, які господарники використовують на своїх полях.

Фото без опису

З метою зведення до мінімуму негативної дії пестицидів на людей та довкілля систематично ведуться роботи щодо їх вдосконалення. До застосування не допускаються препарати без всебічного вивчення дії на теплокровних тварин, корисних комах, мікрофлору ґрунту та інше. Для уникнення можливого негативного впливу пестицидів на людину і навколишнє середовище сільськогосподарські підприємства повинні суворо дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з ними. Асортимент пестицидів, засоби, сфера застосування, норми, кратність обробок повинні відповідати “Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених для використання в Україні”. Сільськогосподарським товаровиробникам, безумовно, слід більш виважено підходити до застосування пестицидів, особливо у період цвітіння рослин для виключення випадків отруєння бджіл. Фізичні і юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, згідно з ст. 37 Закону України “Про бджільництво”, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 (десяти) кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.   Обробіток проводити у період відсутності льоту бджіл у ранкові або вечірні години.    Оскільки, господарства сповіщають населення про місце і час обробок пестицидами через сільську раду, то власники пасіки повинні зареєструватись в сільській раді на території якої вона знаходиться. Робота пасіки повинна відповідати всім законодавчим вимогам, про її діяльність повинні бути повідомлені сільська рада та місцеві сільськогосподарські товаровиробники, що зменшить частоту ненавмисного отруєння бджіл.

     Дотримання правил та прояв взаємоповаги один до одного є гарантом плідної співпраці сільськогосподарських підприємств та пасічників, що не лише забезпечить відсутність судових тяжб з приводу відшкодування завданої шкоди, а й принесе користь обом сторонам, пасічнику – мед, пилок та здорових бджіл, власнику сільськогосподарського підприємства – підвищення врожайності сільськогосподарських культур, що запилені бджолами, не менш як на 25%.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Управління фітосанітарної безпеки       тел..2-14-76

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних