A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Карлівської міської ради інформує

Дата: 08.06.2021 16:15
Кількість переглядів: 464

Будівельна амністія – це крок держави на зустріч людям, які свого часу, з різних причин, не оформили своє будівництво – через незнання законодавства, територіальну недоступність відповідних органів тощо.

Фото без опису

В Україні вона триває з 31 серпня 2018 року. Є  порядок проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію будівель.(Наказ  №158 від 03.07.2018 Міністерство регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України).

       За будівельною амністією відділом державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Карлівської міської ради приймаються в експлуатацію такі об’єкти самочинного будівництва на території м. Карлівки,

с. Солона Балка, с. Іванівка:
? збудовані у період з 5 серпня 1992 до 9 квітня 2015 року:
– індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 квадратних метрів, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 квадратних метрів;
? збудовані до 12 березня 2011 року:
– будівлі і споруди сільськогосподарського призначення.

      Акцентуємо, що прийняття в експлуатацію об’єктів за процедурою будівельної амністії здійснюється безоплатно. Штрафні санкції за виконання будівельних робіт без отримання документів, які надають право на їх виконання та за експлуатацію або використання об’єктів будівництва, не прийнятих в експлуатацію, – не застосовуються.

     Замовник або його уповноважена особа має подати до відділу державного архітектурно-будівельного контролю Карлівської міської ради через Центр надання адміністративних послуг м. Карлівки

       • один примірник заповненої декларації про готовність до експлуатації     об’єкта будівництва;
       • звіт про проведення технічного обстеження об’єкта (крім випадків, передбачених пунктом 5 розділу II Порядку);

        Вказаним пунктом передбачено, що технічне обстеження індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів включно, а також господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 100 квадратних метрів включно проводиться виконавцем (експертом (інженером) з технічної інвентаризації) під час їх технічної інвентаризації лише за результатами попереднього (візуального) етапу обстеження з проставленням у технічному паспорті відмітки про проведення технічного обстеження.

  • копію документу (засвідчену в установленому порядку), що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою відповідного цільового призначення, на якій розміщено об’єкт;
  • копію технічного паспорта (з відміткою у випадках, передбачених пунктом 5 розділу II цього Порядку).

Форми необхідних документів, знаходяться на офіційному сайті Держархбудінспекції  www.dabi.gov.ua в рубриці “Бланки документів”.

Прийняття в експлуатацію об’єктів здійснюється безоплатно впродовж 10 робочих днів з дня подання відповідної заяви.

         Сьогодні у всіх є можливість привести до ладу документацію на свої будинки та споруди, і більше не хвилюватися, що їх в майбутньому контролюючі служби оштрафують.

        Відділ державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Карлівської міської ради готовий допомагати узаконити будівлі кожному жителю громади. Ми продовжуємо дбати за впорядкування сфери будівництва на території Карлівської об’єднаної територіальної громади та її стабільний розвиток.

       Надаємо всю необхідну консультативну та практичну допомогу щодо застосування норм Порядку, у т.ч. при заповненні декларації, бланків необхідних документів тощо.

Звертайтесь у Відділ державного архітектурно-будівельного контролю за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 85, телефонуйте:2-23-05.

Впорядковуймо разом!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних