A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Депутати звернулися до Президента, голови Верховної Ради та голови ЦВК

Дата: 20.10.2021 13:34
Кількість переглядів: 694

Сьогодні, 20 жовтня, відбулося четверте засідання сьомої позачергової сесії Карлівської міської ради восьмого скликання. На порядок денний винесено питання «Про звернення депутатів Карлівської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка щодо скасування місцевих виборів у Карлівській міській громаді».

Обговоривши проєкт документу, депутатами одноголосно вирішено затвердити рішення та направити звернення такого змісту:

 

      «Ми, депутати Карлівської міської ради восьмого скликання просимо Вашої допомоги у вирішенні питання по скасуванню позачергових виборів у Карлівській громаді Полтавської області, які призначені на 31 жовтня  2021 року постановою Верховної Ради України від 15 липня 2021 року № 1677-ІX «Про призначення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області».

      Учора, 19 жовтня 2021 року, Верховний Суд України визнав постанову Верховної Ради України від 15 липня 2021 року № 1677-ІX «Про призначення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області» протиправною та скасував її.

     Цю постанову було прийнято всупереч чинному законодавству України і здоровому глузду, так як до Верховної Ради України були надані не правдива інформація на підставі подання колишнього Карлівського міського голови Петра Світлика (партія «Батьківщина»), який за допомогою народного депутата України Костянтина Касая (партія «Слуга народу») та за підтримки колишнього спікера Дмитра Розумкова ввів в оману депутатів Верховної Ради України повідомивши їх, що депутати Карлівської міської ради восьмого скликання блокують діяльність міської ради, не проводять сесії.

    Доводимо до Вашого відома, що 17 березня 2021 року 17 депутатів Карлівської міської ради подали Карлівському міському голові пропозицію про скликання позачергової сесії Карлівської міської ради з порядком денним: 1) Про створення  тимчасової контрольної комісії  з перевірки законності дій під час виконання посадових та службових обов`язків секретарем  Карлівської міської ради восьмого скликання; 2) Про дострокове припинення повноважень секретаря Карлівської міської ради восьмого скликання.

   30 березня 2021 року за наслідками розгляду зазначеної пропозиції Карлівським міським головою видано розпорядження №70 «Про скликання

четвертої позачергової сесії Карлівської міської ради восьмого скликання на 12.04.2021 о 10:00 годині», яку в подальшому було відкладено на 20.04.2021.

    Відповідно до ч. 7 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія сільської, селищної, міської, районної у місті ради повинна бути також скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради, а сесія районної, обласної ради - також за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради або голови відповідної місцевої державної адміністрації.

       Згідно ч. 9 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у разі якщо посадові особи, зазначені у частинах четвертій та шостій цієї статті, у двотижневий строк не скликають сесію на вимогу суб'єктів, зазначених у частині сьомій цієї статті, або у разі якщо такі посади є вакантними сесія може бути скликана депутатами відповідної ради, які становлять не менш як одну третину складу ради, або постійною комісією ради.

    З огляду на вимоги ч.7 та ч.9 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вважаємо, що Карлівським міським головою не було дотримано двотижневий строк скликання позачергової сесії за пропозицією не менш як однієї третини депутатів.

    Отже, четверта позачергова сесія Карлівської міської ради восьмого скликання за зверненням 17 депутатів Карлівської міської ради від 17.03.2021 мала бути призначена Карлівським міським головою на дату не пізніше 31.03.2021.

    Крім того, запропоноване депутатами питання «Про дострокове припинення повноважень секретаря Карлівської міської ради восьмого скликання» взагалі не було включено міським головою до порядку денного позачергової сесії.

      У зв’язку з цим 02.04.2021 відбулися збори депутатів Карлівської міської ради, на яких вирішено скликати четверту позачергову сесію Карлівської міської ради восьмого скликання на 14:00 годину 06.04.2021, на розгляд якої винесено питання «Про дострокове припинення повноважень секретаря Карлівської міської ради восьмого скликання».

     Рішення депутатів про скликання четвертої позачергової сесії Карлівської міської ради восьмого скликання від 02.04.2021 опубліковано на офіційному веб-сайті Карлівської міської ради 05.04.2021.

   Проект рішення «Про дострокове припинення повноважень секретаря Карлівської міської ради восьмого скликання» було опубліковано на офіційному веб-сайті Карлівської міської ради 12.03.2021.

     На четвертій позачерговій сесії Карлівської міської ради восьмого скликання, яка відбувалася 06.04.2021, були присутніми 19 депутатів з 26, тобто сесія ради була повноважною в силу положень частини 12 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

     Окрім того, така сесія ради була скликана в законному порядку за наявності підстав, визначених частиною 9 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

    Карлівський міський голова, вважаючи протиправним рішення Карлівської міської ради від 06.04.2021 «Про дострокове припинення повноважень секретаря Карлівської міської ради восьмого скликання», не оскаржив його до суду, як і не скористався правом його зупинити.

     Окрім того, депутатами проведено 21.04.2021 р. п’яту позачергову сесію міської ради, 28.07.2021 р. – шосту позачергову сесію. На жаль, тодішній міський голова Петро Світлик відмовився брати участь у сесіях, заборонив працівникам міської ради бути присутніми на цих засіданнях та не визнав прийнятих рішень. Виходячи із блокування роботи депутатів Світликом П.М. та надання ним неправдивої інформації до Верховної Ради України рішенням другого засідання шостої позачергової сесії восьмого скликання від 12 серпня 2021 року припинено повноваження Карлівського міського голови Світлика Петра Михайловича.

   Виконання обов’язків Карлівського міського  голови покладено на новообраного секретаря Карлівської міської ради Стовбуна О.Л., на сьогодні міська рада працює  в робочому режимі,  своєчасно вирішуються нагальні питання функціонування Карлівської громади, розблокована робота усіх організацій та установ, вирішені фінансові та земельні питання. Сесії відбуваються з дотриманням усіх норм законодавства. Так, 23.09.2021 р. відбулося третє засідання шостої позачергової сесії, 28.09.2021 р. – четверте засідання шостої позачергової сесії, 30.09.2021 р. – засідання сьомої позачергової сесії, 12.10.2021 р. – друге засідання сьомої позачергової сесії, 18.10.2021 р. – третє засідання сьомої позачергової сесії міської ради. На кожному пленарному засіданні був наявний кворум.

     Зазначаємо також, що для проведення позачергових виборів з державного бюджету виділено майже 800 тисяч гривень, що є безпідставним витрачанням бюджетних коштів в умовах нестачі фінансових ресурсів та введення  в громаді надзвичайного стану.

     З метою недопущення правового колапсу просимо Центральну виборчу комісію скасувати Акти, видані на підставі постанови Верховної Ради України від 15 липня 2021 року № 1677-ІX «Про призначення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради Полтавського району Полтавської області» та скасувати місцеві вибори у Карлівській міській громаді, призначені на 31 жовтня 2021 року.»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.