A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

До уваги мешканців Карлівської громади!

Дата: 20.10.2021 16:29
Кількість переглядів: 692

 Сьогодні надзвичайно гостро стоїть  питання початку опалювального сезону у закладах освіти, медицини, інших бюджетних установах та житлових будинках нашої громади.  На  жаль, ситуація  непроста, і не тільки у нас, а й в інших громадах, в першу чергу, через невиважену цінову політику вартості газу на державному рівні.

Сьогодні відбулася нарада  за участі представників НАК «Нафтогаз», Державної казначейської служби, Асоціації  органів місцевого самоврядування, представників органів місцевого самоврядування Полтавської області.  На нараді розглядалося питання  підключення бюджетних установ  до газопостачання. На жаль, позитивного результату не було досягнуто. Все , що необхідно було зробити   відділу освіти, молоді та спорту,          Карлівському ЦПМСД та Карлівській лікарні  для вчасного початку опалювального сезону , – зроблено, підготовлено і відправлено пакет документів для підключення до газопостачання, передбачено необхідні кошти для проплати за газ. Але із поданих 1200 пакетів документів бюджетних установ НАК «Нафтогаз» задовольнив 55. Тому опалення у бюджетних закладах не буде підключено, на жаль,  ще, як мінімум, тиждень. Але ми продовжуємо перемовини з НАК «Нафтогазом»

Щодо підключення опалення у житлових будинках:

 відповідно до пункту 5 «Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених Постановою КМУ № 630 від 21.07.2005 року, рішення про початок опалювального сезону ухвалюється виконавчими органами відповідних сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями за умови, що середньодобова температура зовнішнього повітря, за даними відповідного центру з гідрометеорології, протягом трьох діб поспіль не вища за +8 С.

Але основна  проблема -  наявність договорів на ліміти газопостачання у ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», без яких дане підприємство опалювальний сезон розпочати не може.

Для вирішення питання підключення опалення в житлових будинках виконавчим комітетом міської ради було проведено переговори з керівництвом ОДА та ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго»,  засідання комісії ТЕБ та НС з визнання даної ситуації надзвичайною.

Завдяки проведеним заходам вдалось досягти домовленостей про початок опалювального сезону у житлових будинках, які опалюються ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», з 23.10.2021 року.  Прийнято відповідне розпорядження за №220 від  19.10.2021 року, яке розміщено на сайті міської ради.

 

         Перший заступник міського голови                               Юрій ТКАЧОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.