A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Семінар з питань РРО/ ПРРО

Дата: 28.12.2021 16:37
Кількість переглядів: 236

У зв’язку зі зверненнями  платників податків ФОП та органів місцевого самоврядування,  з питання запровадження РРО/ ПРРО з 01 січня 2022 року для платників податків фізичних осіб – платників єдиного податку другої та третьої групи, 29.12.2021 року о 14.00 заплановано проведення семінару у онлайн форматі.

    Приєднатися можна на YouTube за посиланням https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA ( ютуб канал ГУ ДПС у Полтавській області).

 

В Карлівській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку  «гаряча лінія» з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

 

Карлівські податківці продовжують інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. Так 22 грудня 2021 року в Карлівській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників відповідав начальник ДПІ Андрій Гизила.

Громадян цікавили питання щодо процедури одноразового добровільного декларування, які дії слід вчиняти декларанту. Надаємо відповіді на питання, які надійшли під час телефонного зв’язку.

 

 Яка процедура одноразового (спеціального) добровільного декларування? Які дії слід вчинити декларанту?

Особа, яка вирішила задекларувати свої ризикові активи, повинна з 1 вересня 2021 року подати до Державної податкової служби  одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Декларація подається тільки в електронній формі. У декларації потрібно   вказати відомості про декларанта для його ідентифікації (прізвище, ім’я, по батькові, податковий номер), відомості про об’єкти декларування. Для грошових активів — вид, розмір та валюта активу, класифікація банківських металів тощо. Для рухомого та нерухомого майна — місцезнаходження або місце зберігання, вид, назва, рік виробництва/випуску тощо.

У добровільній декларації не треба вказувати  інформацію про джерела одержання/набуття об’єктів декларування.

 

Додатково повідомляємо, що Карлівська ДПІ щосереди з 14:00 до 16:00 години проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань одноразового добровільного декларування за телефоном (05346) 2-13-81.

 

Застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій

 

Повідомляємо, що з 01.01.2022 набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійсненні розрахункових операцій.

Для спрощення та полегшення процесу реєстрації розрахункових операцій, рекомендуємо використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали тощо.

Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/, та https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/), відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців розміщені за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/.

Відеоуроки щодо формування електронної печатки для ПРРО розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/elektronni-dovirchi-poslugi/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.