A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує

Дата: 03.02.2022 08:22
Кількість переглядів: 439

Скасовано карантинний режим щодо амброзії полинолистої

Фото без опису

Відповідно до розпорядження Голови Полтавської районної державної адміністрації  від 23.12.2021 року № 780  скасовано карантинний режим щодо амброзії полинолистої, запроваджений на території  Карлівського району (площею – 152 га).

Це стало можливим завдяки комплексній боротьбі з амброзією полинолистою. Відповідно до ст.34 Закону України «Про карантин рослин» на території , де був запроваджений карантинний режим здійснювався комплекс спеціальних карантинних заходів, спрямованих на знищення виявлених вогнищ карантинного бур’яну та запобіганню його подальшого розповсюдження. Також проводився постійний контроль за фітосанітарним станом спеціалістами  ГУ Держпродспоживслужби Полтавського районного управління відділу фітосанітарної безпеки.

Всім відомо, що амброзія полинолиста - це карантинний бурян, джерело алергічних захворювань населення та злісний конкурент культурних рослин.

Тому, відповідно до Закону України  “Про карантин рослин”, Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» громадяни, підприємства, установи та організації  у сфері благоустрою населених пунктів  зобов’язані  утримувати  в  належному стані об’єкти  благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначені  правилами благоустрою території населеного пункту та прилеглу до цих об’єктів територію. Тобто, боротьба з бур’янами, в тому  числі з амброзією  полинолистою, обов’язок  кожного громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних