A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Проведено робочу зустріч

Дата: 10.02.2022 12:50
Кількість переглядів: 269

8 лютого 2022 року за ініціативи начальника Карлівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Полтавській області Андрія Гизили відбулася робоча зустріч з т.в.о. голови Карлівської міської територіальної громади Сергієм Бобрицьким.

Фото без опису

 

У ході зустрічі особливу увагу акцентовано на  питаннях адміністрування земельного податку, орендної плати та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Андрій Гизила зазначив, що відповідно до норм Податкового кодексу України органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування встановлених місцевих податків та зборів. Однак, відповідно розділу ХХ Податкового кодексу, у разі прийняття Радою протягом року змін до рішень про встановлення ставок та пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки застосовуються з дати оприлюднення, якщо рішенням не встановлено пізніший строк їх застосування. Присутніми обговорено можливість перегляду діючих ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та прийняття відповідного рішення.

Під час зустрічі також обговорили декларування доходів громадян, особливо звернули увагу на суб’єктів господарювання, які самостійно займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції на земельних частках (паях), зазначивши, що додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб є одним з основних джерел наповнення бюджету громади.

Керівником ДПІ доведено інформацію про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення податкової культури громадян,  наголошено на позитивних моментах одноразового (спеціального) добровільного декларування та на позитивах новацій та перспектив у зв’язку із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

По закінченню робочої зустрічі присутніми вирішено посилити співпрацю між Карлівською державною податковою інспекцією та Карлівською міською територіальною громадою в напрямку ефективної взаємодії з питань податкового законодавства.      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних