A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

2 лютого - Всесвітній День водно-болотних угідь!

Дата: 11.02.2022 15:23
Кількість переглядів: 288

Всесвітній день водно-болотних угідь — це екологічне святкування, яке бере свій початок з 1971 року, коли кілька екологів зібралися, щоб підтвердити захист і любов до заболочених земель.

Для тих, хто не знає, водно-болотні угіддя — це невеликі осередки життя рослин та організмів, що містяться у водоймищах, які забезпечують екологічне здоров'я в достатку не лише водойм, але й середовища в цілому. Департамент світових водно-болотних угідь міститься в містечку Гланд, Швейцарія і відповідно до започаткування Всесвітнього дня водно-болотних угідь Рамсарська конвенція вперше приписує визнання цього Дня в «іранському місті Рамсар на березі Каспійського моря».

Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається щороку на другий день лютого, хоча спочатку він відзначався лише в 1997 році. Цей день слугує визнанню впливу та позитивного виробництва водно-болотних угідь на світ та з точки зору об'єднання громад на благо матері-природи. Цей день також підвищує світову обізнаність, оскільки заболочені землі відіграють важливу роль не тільки для людей, але для планети. Громадські захисники та ентузіасти навколишнього середовища цього дня збираються разом, щоб відсвяткувати свою любов до природи через святкування, яке визнає, що заболочені землі зроблені не лише для нас, людей, але й для всіх видів організмів у цьому світі. З часом розвиток людства призвів до різних екологічних проблем, що зачіпають водно-болотні угіддя. Надмірна чисельність населення та будівництво призвели до зменшення природоохоронної діяльності та загалом викликали проблеми з цими чудовими землями. Багато водно-болотних угідь втрачається, і ми повинні усвідомити цю дилему, перш ніж втратити природний фільтр і захисника світу. Кожного разу, коли ви заглядаєте у водойму і бачите невелике середовище рослинного життя та організмів, водно-болотні угіддя, ми як світова спільнота повинні захищати ці дорогі спільноти життя. Ось чому ми відзначаємо водно-болотні угіддя у Всесвітній день водно-болотних угідь!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.