ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області нагадують правила збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових.

|
Дотримання простих правил гігієни рятує цивільне населення та військових від харчових отруєнь та інфекційних захворювань: -Залучати до роботи (збору, розвантаження, транспортування харчових продуктів) лише здоровий персонал: без підвищеної температури, ознак ГРВІ, діареї, висипань на шкірі. - Обов'язковою є гігієна рук відповідальних осіб. - Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально окремо! - Забезпечуйте умови зберігання харчових продуктів, за відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення на вулиці. - Перевіряйте цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки придатності. - При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано продублювати термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти та продумати меню на місці. - При отриманні сировини (м'ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м'ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушковані. - Особливу увагу приділіть прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевірити їх на органолептичні показники якості: яка їжа на вигляд, запах та смак. - Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі. |




