Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Шановні мешканці Карлівської громади!

Дата: 10.03.2022 11:12
Кількість переглядів: 292

З огляду на допис в Фейсбуці, автором якого є Юлія Ткаченко, стосовно допомоги біженцям, які тимчасово перебувають у ліцеї № 4, Карлівська міська рада ще раз наголошує, що всю інформацію, насамперед, потрібно ретельно перевіряти, розібратися в ситуації, а вже потім долучатися до обговорення та критики. А зараз по-порядку.

Фото без опису

Карлівський ліцей № 4 – це тимчасовий пункт розселення переміщених осіб. Він не передбачає довготривалого проживання біженців, так як не має відповідних умов. Усім їм пропонується розселення в приватних оселях нашої громади, реєстр яких веде ДСНС.

Біженці, які перебувають в ліцеї № 4 забезпечені усім необхідним для тимчасового перебування. До допомоги долучилися небайдужі громадяни, волонтери, підприємства. Велика їм за це вдячність! Міська рада подбала, щоб на певний період переселенці не мали потреби. А саме, в ліцеї №4 було організовано цілодобове чергування, харчування, прибирання приміщень, прання постільної білизни тощо.

Необхідно зазначити, що серед осіб, які перебували в ліцеї № 4, крім дітей і жінок, були і кремезні чоловіки. Згідно закону військового часу, усі біженці повинні офіційно зареєструватися в Центрі надання адміністративних послуг, а чоловіки віком від 18 до 60 років повідомити військкомат про перебування на території громади. Тим, хто вирішив надовго оселитися в громаді, було запропоновано взяти участь в заходах з її охорони. Після того, як представники поліції, військкомату та міської ради повідомили про це тимчасово переміщених осіб, більшість покинула приміщення ліцею №4.

Щодо харчування. На сьогодні завдяки допомоги простих людей, волонтерів, підприємств, відділу освіти міська рада забезпечила 3-х разовим гарячим харчуванням військових, відділ поліції, роту охорони громади. Організовано сухпайки захисникам на блокпостах, гаряче харчування для біженців в ліцеї № 4, а для дітей – 3-х разове.

Пункт прийому допомоги, який організувала міська рада в будинку культури, займається сортуванням продуктів харчування та направленням їх за призначенням. Саме з цих продуктів, а також тих, що залишилися в закладах освіти та, що надали с/г підприємства здійснюється приготування їжі. Значну кількість продуктів харчування тривалого зберігання було направлено до певних військових частин. Ми готові прозвітувати за кожну витрачену гривню та за всю отриману допомогу для військових і біженців від небайдужих громадян.

Шановні мешканці громади! Закликаємо вас, якщо ви маєте щось сказати владі, приходьте, будемо спілкуватися. Ми готові до діалогу і обговорення будь-яких питань. Але робіть це відкрито, а не під вигаданими іменами в соцмережах. Створювати ботоферми, підбурювати людей у військовий час, налаштовувати один проти одного – це злочин!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних