A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Карлівська міська рада продовжує працювати в штатному режимі

Дата: 25.03.2022 11:54
Кількість переглядів: 772

24 березня, т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький провів розширену апаратну нараду, на якій опрацювали 11 питань порядку денного.

Фото без опису

Одне з найважливіших питань сьогодення - соціальний захист внутрішньо переміщених осіб. Про це інформували начальник відділу з питань надання адміністративних послуг Наталія Бахмач та начальник відділу соціального забезпечення Юлія Кодинець. Було зазначено, що по Карлівській громаді офіційно зареєстровано 1036 переміщених осіб, з них 280 дітей.

Спільно зі службою ДНС вирішується питання їх поселення. Визначаються медичні, соціальні, правові, гуманітарні потреби. Разом з тим біженцям пропонуються послуги центру зайнятості, безоплатної правової допомоги тощо.

Проводиться робота з надання статусу, оформлення і видачі довідки внутрішньо переміщених осіб та внесення їх даних до Єдиної інформаційної бази.

В повному обсязі в умовах воєнного стану надаються соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та малозабезпеченим сім’ям, в тому числі переміщеним особам, які тимчасово перебувають на території громади. Особлива увага приділяється особам, які мають низьку рухову активність. На цьому наголосила т.в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Ольга Гордієнко.

Про організацію освітнього процесу в період дії правового режиму воєнного стану доповідав начальник відділу освіти, молоді та спорту Сергій Совин. Він, зокрема, повідомив, що 123 дитини шкільного віку з числа переміщених осіб охоплені дистанційною формою навчання. Всього до освітнього процесу в громаді долучилися 2112 учнів з 2226. Відділ працює в штатному режимі.

В умовах воєнного часу дуже важливо не лише організувати оборону населеного пункту, а й подбати про те, щоб певна категорія мешканців громади була забезпечена всім необхідним у разі погіршення ситуації. На цьому наголосив т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький. Тому напередодні наради він доручив організувати роботу по створенню продовольчого резерву Карлівської громади. Про результати доповідав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Симоненко, який зазначив, що резерв, насамперед, буде спрямовано, щоб підтримати людей похилого віку, дітей, багатодітні сім’ї та інших пільговиків.

Також Олександр Симоненко поінформував присутніх про проведену роботу щодо контролю цін в закладах торгівлі громади на соціально значущі продукти харчування та товари першої необхідності. Результати щотижневого моніторингу наявності основних товарів та цін на них свідчать про відносну стабільність цінової ситуації у громаді та поступове насичення торгівельних мереж товарами першої необхідності. Разом з тим під час перевірок були виявлені і певні порушення. З підприємцями проведена роз’яснювальна робота, після чого порушення були усунені.

Значну увагу під час апаратної наради було приділено питанню проведення двомісячника чистоти, озеленення і благоустрою та Дня довкілля. До відома присутніх Олександр Симоненко довів план заходів з проведення двомісячника чистоти, який розпочнеться 1 квітня. На 15 квітня заплановано проведення Дня довкілля.

Також в ході засідання обговорили питання надання земельних ділянок під городництво; про передачу на баланс Полтаватеплоенерго теплогенераторних; про зміни в трудовому законодавстві у воєнний час тощо.

Під час розгляду питання надання фінансової допомоги від громадян, приватних підприємців, підприємств та фермерських господарств та зарахування їх на рахунок ГО «Рада ветеранів», заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткачов зауважив, що зібрані кошти будуть спрямовані безпосередньо на придбання необхідних засобів для військових територіальної оборони Карлівської громади та забезпечення обороноздатності громади.

Керуюча справами виконавчого комітету Валентина Пушкарьова зауважила, що в перші дні війни, разом з такими великими агропромисловими підприємствами, як ТОВ «Вітчизна», ПСП «Орач», АПК «Докучаєвські чорноземи», ПП «Ланна–Агро» та інші, низка підприємців малого та середнього бізнесу без вагань надали допомогу і продовжують її надавати, розуміючи, що від обороноздатності громади залежить існування їхнього бізнесу.

Т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький додав, що усі повинні розуміти – війна триває і тільки постійно допомагаючи нашим захисникам, ми наближаємо перемогу.

Підсумовуючи, Сергій Бобрицький дав низку доручень:

- Акумулювати роботу зі спрямування в громаду гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб.

- Надати інформацію щодо потреби в забезпеченні громадян, в тому числі осіб, які тимчасово проживають на території громади, земельними ділянками для городництва.

- Тримати на контролі питання соціального захисту переміщених осіб.

- Активізувати роботу з обстеження умов проживання біженців з метою надання необхідної допомоги.

- Підготувати розпорядження про проведення двомісячника чистоти та Дня довкілля. Долучити до толоки підприємства, організації та установи громади.

- Продовжити рейди, спрямовані на недопущення підняття цін в закладах торгівлі на соціально значущі продукти харчування та товари першої необхідності.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних