A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

До уваги мешканців Карлівської територіальної громади

Дата: 01.04.2022 11:03
Кількість переглядів: 574

Виконавчий комітет Карлівської міської ради з 01.04.2022 р. з 9-00 до 16-00 год. розпочинає прийом документів для компенсації витрат за комунальні послуги власниками жилих приміщень, які безоплатно поселили внутрішньо  переміщених осіб.

Фото без опису

 Відповідно до затвердженого КМУ від 19 березня 2022 №333 постанови про «Порядок компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг», компенсація надається  фізичним  особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

 

Для отримання компенсації :

 

1. Власник  житлового приміщення повинен внести  відомості про житло, яке доступне для розміщення ВПО, на веб- ресурсі «Прихисток». Ці дані також можуть внести спеціалісти Карлівської міської ради за письмовим зверненням громадян у довільній формі.

2.Власник приміщення зобовязаний не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО подати заяву у Карлівську міську раду де зазначити  ПІП кожної з розміщених осіб та до заяви  додати копії документів, що посвідчують особи ВПО ( паспорти, коди, свідоцтва про народження дітей  тощо) та предявити свій документ (паспорт, код)  та документ про право власності на жиле приміщення  в якому розміщується ВПО.

3.Власник житлового приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення ВПО , або зміни їх у кількості подати заяву зі інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.

Для отримання  компенсації власник жилого приміщення не пізніше 5 днів з дня закінчення звітного місяця подає в Карлівську міську раду відповідну заяву.

Важливо:

 

  • ВПО , що приживають у жилому приміщенні, повинні отримати статус внутрішньо переміщенної особи (довідка). Для цього їм необхідно зареєструватися   у відділі соціального забезпечення Карлівської міської ради ( вул. Полтавський Шлях, 54-А).
  • Перевірку наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням місця розміщення ВПО, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умови їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України , або свідоцтва про народження ВПО) можуть здійснювати уповноважені особи виконавчого комітету Карлівської міської ради.
  • Підставами для відмови у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб інших даних , які були зазначені   у заяві.

4.Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів протягом яких жиле приміщення надавалося для внутрішньо переміщеної особи – з дня розміщення ВПО, але не  раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених  осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному житловому приміщенні.

Сума компенсації за кожен день визначається на рівні 14,77 грн. за одну особу.

5. Компенсація здійснюється виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20 числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення  за житлово-комунальні послуги.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних