A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ ВОЛОНТЕРІВ ПРОБАЦІЇ

Дата: 03.06.2022 08:40
Кількість переглядів: 502

Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави нині є високий рівень злочинності. Це негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття.

Для вирішення частини цих проблемних моментів та повернення до нормального законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили правопорушення, в Україні у 2015 році створено систему пробації (Закон України «Про пробацію»).

Уповноважені органи пробації працюють з такими категоріями громадян, як :

Обвинувачені, стосовно яких  органом пробації готується досудова доповідь;

Особи, засуджені   до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт;

Особи, яким  покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт;

Особи,  звільнені від відбування покарання з випробуванням;

Звільнені від відбування покарання вагітні жінки і жінки, які мають дітей віком до трьох років;

Особи засуджені до обмеження волі, які направляються для відбування покарання до виправних центрів;

Особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію». Основними завданнями волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

З урахуванням викладеного, запрошуємо небайдужих громадян та представників організацій до співпраці з уповноваженим органом з питань пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Полтавського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області за адресою : вул. Полтавський шлях, 54-а,  м. Карлівка Полтавська область. Тел. 0999595965 email : pl12@probation.gov.ua

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.