A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

05 лютого 2023 року відзначатиметься восьма річниця прийняття Закону України «Про пробацію», прийнятого Верховною Радою України 5 лютого 2015 року.

Дата: 26.01.2023 13:47
Кількість переглядів: 190

Створення служби пробації в Україні - це реальний крок у сфері наближення юстиції до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.

Фото без опису

  Відповідно до  Закону України пробація - це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

Пробація – це передусім можливість для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін, зберегти сімейні стосунки, роботу та житло.

          Отже, прийняття Закону України «Про пробацію» стало гарантом правового забезпечення для осіб, які вчинили правопорушення, отримати можливість відбувати покарання без ізоляції від суспільства, а для суспільства та громади захист від небезпеки протиправних дій по відношенню до їх статків, життя та гідності.

Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію». Основними завданнями волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

З урахуванням викладеного, запрошуємо небайдужих громадян та представників організацій до співпраці з уповноваженим органом з питань пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Полтавського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області за адресою : вул. Полтавський шлях, 54-а,  м. Карлівка Полтавська область. Тел. 0999595965 email : pl12@probation.gov.ua

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних