Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області інформує.

Дата: 07.04.2023 16:00
Кількість переглядів: 482

З’ЯВИЛАСЯ МОЖЛИВІСТЬ ОФОРМЛЕННЯ ПЕНСІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ДІЯ.ПІДПИСУ. ПРОФІЛАКТИКА НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ – ЗОНА ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ.  Коли і як перерахують пенсії працюючих пенсіонерів цьогоріч? На всі питання надаємо відповіді.

Фото без опису

У сфері діяльності Пенсійного фонду України, незважаючи на війну, продовжується цифрова трансформація адміністративних процесів та інформаційна інтеграція. Черговим кроком на цьому шляху стала можливість оформлення пенсії за допомогою Дія.Підпису.

         Що таке «Дія.Підпис»? Це кваліфікований електронний підпис, який можна використовувати для підписання документів, оформлення послуг у мобільному застосунку та на порталі Дія, а також для авторизації в застосунках і на сайтах партнерів Дії.

         Скористатися новою функцією зможуть люди, які бажають дистанційно подати заяву на призначення пенсії через особистий кабінет вебпорталу Пенсійного фонду України, але не мають можливості отримати КЕП.

         Для цього потрібно бути зареєстрованим користувачем мобільного застосунку Дія, активувати Дія.Підпис та підготувати сканкопії необхідних документів.

Як скористатися новим сервісом? Необхідно зайти на вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) та вибрати вкладку “Заява про призначення пенсії“. Ознайомившись з інформацію, яка з’явиться на екрані, перейти за посиланням “Вхід“. Потім за допомогою  Дія.Підпису увійти до особистого кабінету користувача, після чого виконати такі кроки:

         1. У розділі “Щодо пенсійного забезпечення” натиснути вкладку “Заява на призначення пенсії”. Дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень щодо опрацювання заяви. Натиснути “Продовжити” та обрати вид пенсії, наприклад, “Пенсія за віком”.

         2. Для заповнення атрибутів звернення дати відповіді на питання анкети та надати згоду на передачу і обробку персональних даних (позначка).

         3. Прикріпити сканкопії документів, підготовлених згідно з вимогами щодо сканованих копій, за наведеним перед формуванням заяви переліком. 

У результаті на екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії, яку у разі потреби можна відредагувати.

         Остаточним завершенням всіх операцій стане підписання заяви  за допомогою Дія.Підпису та відправка на опрацювання до Пенсійного фонду натисканням кнопки “Підписати та відправити до ПФУ“.

За результатами опрацювання заявник отримає інформацію про стан обробки заяви та рішення щодо призначення пенсії.

 

 

Коли і як перерахують пенсії працюючих пенсіонерів цьогоріч?

 

         Нині на Полтавщині налічується 410,5 тис. осіб пенсійного віку. Майже 100 тисяч з них продовжують працювати.

         Кожні два роки пенсіонери, які продовжують офіційно працювати, тобто за них сплачено або вони сплатили єдиний внесок; набувають право на перерахунок пенсії з 1 квітня. Право на перерахунок пенсії визначає страховий стаж, зафіксований на 1 березня року, в якому він проводиться.

         Для перерахунку виплат працюючих пенсіонерів обов’язковими є такі умови:

         - пенсія призначена за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

            - набули не менше 24-х місяців страхового стажу;

         - набули менше 24-х місяців страхового стажу, але після призначення пенсії пройшло не менше двох років.

         У нинішньому році перерахунок буде проведений після надходження до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомостей про нарахування та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за І квартал 2023 року, тобто, після 10 травня.

         Для того, щоб знайти для пенсіонера найбільш вигідні умови, перерахунку підлягатимуть пенсійні виплати за двома напрямками – або лише з урахуванням страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або – у разі доцільності – з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

         За прогнозними підрахунками, на Полтавщині перерахують понад 40 тис. пенсій.

         Виплата перерахованих пенсій буде проводитись у червні з доплатою за квітень і травень.

 

 

ПРОФІЛАКТИКА НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ – ЗОНА ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПРАЦІВНИКІВ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

 

         З 1 січня 2023 року за рішенням уряду Пенсійний фонд України здійснює функції уповноваженого органу управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку. Отже, у числі іншого профілактика нещасних випадків є предметом уваги фахових працівників Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

         Для того, щоб організовувати в регіоні заходи з пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці, фахівці Фонду попередньо проаналізували, що основними причинами нещасних випадків на виробництві є наступні:

              - порушення трудової дисципліни;

              - невиконання вимог інструкції з охорони праці;

              - невиконання посадових обов’язків;

              - порушення правил дорожнього руху.

         Що стосується основних шляхів попередження виробничого травматизму, то це - створення на кожному робочому місці безпечних і нешкідливих умов праці та належне навчання працівників безпечним прийомам праці.

         Отже, працівник, який хоче зберегти своє життя і здоров’я, повинен врахувати такі поради:

         - будьте уважним під час інструктажу з охорони праці та під час роботи;

         - намагайтеся позбутися формалізму під час засвоєння нових знань і оволодіння новими процесами;

         - не соромтесь ставити питання;

         - у разі необхідності звертайтеся за консультаціями з питань охорони праці та профілактики нещасних випадків до причетних фахівців підприємства або до відділу профілактики та розлідування нещасних випадків працівників Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (0532) 60 81 97.

 

Довідково: лише за два місяці 2023 року фахівці Пенсійного фонду області прийняли участь у розслідуванні 37-ми нещасних випадків на виробництві, з них 8 - зі смертельним наслідком.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних