A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Польове оцінювання (апробація) посівів

Дата: 14.06.2023 11:32
Кількість переглядів: 103

 Відділ контролю у сфері насінництва, розсадництва та якості зерна Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області нагадує виробникам насіння та садивного матеріалу про проведення польового оцінювання сортових насінницьких посівів.

Фото без опису

Зауважимо, що дані заходи (проведення сертифікації, в тому числі сортової) регламентує «Порядок проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та /або садивний матеріал», затверджений  постановою  Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 року № 97 (зі змінами), а також Методикою проведення польового оцінювання відповідних сільськогосподарських культур.

     Для проведення польового оцінювання посіву або насадження суб’єкт насінництва та розсадництва    подає до органу із сертифікації або його підрозділу за місцезнаходженням посіву або насадження заявку на визначення сортових якостей насіння і садивного матеріалу не пізніше ніж за 20 робочих днів до закінчення граничного строку проведення польового оцінювання посіву сільськогосподарських рослин. До заяви обов’язково додаються документи, що підтверджують право на використання сорту рослин; копії сертифікатів; схему розміщення поля посіву; для гібридів - інформацію про співвідношення чоловічих і жіночих рослин, визначене власником майнового права інтелектуальної власності на поширення сорту.

     Орган із сертифікації розглядає заявку, проводить перевірку документів, не пізніше 10 робочих днів після отримання заявки приймає рішення щодо можливості виконання робіт із сертифікації і надає заявнику повідомлення , в якому зазначаються аудитор із сертифікації (агроном - інспектор), який буде проводити польове оцінювання посівів, відбір проб, а також інші умови, що пов’язані з проведенням сертифікації. За результатами польового оцінювання аудитор із сертифікації складає акт польового оцінювання у трьох примірниках. Це може бути акт польового інспектування – якщо посів за всіма показниками визначено придатним на насінницькі цілі, або акт бракування посіву - якщо посів визнано непридатним для використання урожаю з нього на насінницькі цілі і підлягає вибракуванню.

     Нагадуємо, що на сьогодні визначено установу, яка уповноважена здійснювати сертифікацію: Державне підприємство «Держаний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції». Аудитори  із сертифікації цієї установи мають право на проведення польового оцінювання насінницьких посівів для отримання добазового, базового та сертифікованого насіння


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних