A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Головне управління ДПС у Полтавській області інформує

Дата: 16.08.2023 14:01
Кількість переглядів: 98

 

Фото без опису

Податківці Полтавщини провели воркшоп щодо Закону України 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»

Спільна та злагоджена робота податківців та представників органів місцевого самоврядування регіону – ефективний вектор діяльності Головного управління ДПС у Полтавській  області.
Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Полтавській області під головуванням  очільниці податкової служби Полтавщини Аллою Рябковою відбулась зустріч  в онлайн форматі за участі представників територіальних громад області. Під час заходу обговорювались питання щодо реалізації  державної політики у сфері оподаткування  у в’язку з новаціями податкового законодавства.
Доповідачами від податкової служби області були надані роз’яснення щодо ключових змін у зв’язку із набуттям чинності Закону України від  30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану»  (далі – Закон України № 3219-IX). 

Особлива увага була приділена питанню застосування реєстраторів розрахункових операцій у зв’язку із прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).
Алла Рябкова акцентувала увагу присутніх, що Закон № 3219 спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені  у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу.  Наголосила, що до 1 жовтня 2023 року  не застосовуються штрафні санкції за відсутність РРО (реєстратора розрахункових операцій), крім того, зазначили, що Законом № 3219-IX знижено фінансову відповідальність до фізичних осіб підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, які здійснюють діяльність з продажу товарів  (крім продажу підакцизних товарів, валютних цінностей або ж працюють у сфері азартних ігор) або надають послуги. 

Очільниця податкової служби області звернула увагу пристуніх на тому, що офіційна інформація щодо вищезазначених питань опублікована на субсайті Головного правління ДПС у Полтавській області за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/ та підкреслила, що працюють телефони “гарячих ліній” за всіма функціональними напрямками https://poltava.tax.gov.ua/kontakti/   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних