A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Найкращий спосіб зробити дітей хорошими- це зробити їх щасливими

Дата: 15.09.2023 08:44
Кількість переглядів: 200

Нам складно навіть уявити своє життя без сім’ї. Прикро визнавати, але у наш час поряд з багатьма іншими соціальними явищами збереглося й сирітство. В Україні кількість дітей, які позбавлені радості зростати у власних родинах, постійно збільшується. Довгий час існувала лише одна форма влаштування статусних дітей – система інтернатних закладів. Однак останніми роками пріоритети державної політики змінилися.

Фото без опису

Тепер перевагу над інтернатами мають сімейні форми виховання. До таких належать усиновлення, опіка (піклування), прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 року №148 затверджено “Порядок створення та діяльності сімї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сімї патронатного вихователя, яким визначено механізм запровадження захисту прав дитини, яка тимчасово не може проживати з батьками або законними представниками.

Опікунство і піклування – влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї близьких родичів дитини.

Усиновлення є прийняттям усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, тобто колишня сирота стає повноправним членом родини і має усі права, які мають біологічні діти. В сім’ї малеча знову починає відчувати турботу про себе, любов, ласку й тепло. Тут їх знову навчають радіти життю і вірити у своє майбутнє. Тому ці діти, як ніхто, цінують родинний затишок і підтримку близьких людей.

Ще одна форма – прийомна сім’я. За такої форми виховання діти приймаються в родину до досягнення ними повноліття (18 років) або ж до закінчення ними навчання, але не пізніше 23 років. Фінансування прийомних сімей здійснюється за рахунок державного бюджету.

Будинок сімейного типу діє на тих самих умовах, що і прийомна сім’я, але приймає 5-10 дітей. Батьки виступають водночас і вихователями. Виховання є офіційною роботою, що зараховується до трудового стажу.

Узяти чужу дитину і створити для неї умови, як для своєї, - сміливий і гідний поваги вчинок, бо це не тільки соціальна допомога, яку надає держава батькам на прийомну дитину, а розуміння дитячих потреб. На такий вчинок здатні тільки щедрої душі люди. І служби, які працюють з дітьми, спільними зусиллями знаходять таких людей.

Позитивні результати спільної роботи коли вдається зберегти для дитини сім'ю. На такий результат і спрямовуємо всі зусилля!

Шановні батьки! Щоб дитина стала людиною, станьте опорою та гарантом її гармонійного особистісного становлення, подаруйте їй свою батьківську турботу і  розумну любов, і це потім повернеться до вас. Адже, саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. А тому закликаємо всіх сьогодні та кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце.

Усіх щирих, небайдужих, з відкритим  серцем людей, хто міг би зігріти своїм теплом дітей, взявши їх у сім'ю, запрошуємо до служби у справах дітей виконавчого комітету Карлівської міської ради, яка знаходиться за адресою: м. Карлівка, вул.. Полтавський шлях, 85.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних